Po?etna
Nedjelja, 16.Svibnja 2021 (20:25:27) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLS dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Važno za sezonu: Austrija i Italija najavljuju postupno ukidanje mjera u travnju i svibnju

Gospodarstvo, 17.04.2021. (09:40)
(Izvor:Plavakamenica.hr)Link
Granični prijelaz Kaštel (ilustracija)
Granični prijelaz Kaštel (ilustracija)

Austrijski kancelar Sebastian Kurz u petak je objavio kako će od svibnja polako ukidati epidemijske restrikcije u cijeloj zemlji, prenosi portal Plava kamenica. Idući tjedan austrijska bi vlada trebala početi objavljivati hodogram ublažavanja mjera, otvaranja restorana, sportskih događaja i kulturnih sadržaja. “Sloboda je nadohvat ruke,” poručio je Kurz. Austrija do svibnja očekuje konstantno masovno testiranje i zelenu potvrdu za građane koji su cijepljeni, imaju negativan test ili su preboljeli covid. Broj zaraženih u Austriji trenutno je u padu, sa 454 zaraženih na 100 tisuća stanovnika (Hrvatski ima više od 600 zaraženih). 

Talijanski premijer Mario Draghi najavio je, pak, da se Italija nakon zaista dugih i strogih lockdowna, počinje otvarati već do kraja travnja. Draghi je izrazio “oprezni optimizam” i veći broj žutih zona s blažim mjerama. Prvo će se dopuštati otvaranje svih sadržaja koji se mogu nuditi na otvorenom, otvaranje škola i ublažavanje ostalih mjera. U obje zemlje najavljuju da će nošenje maski i razmak ostati obveza. Obje ove vijest značajne su u kontekstu hrvatske turističke sezone.

Austrijski i talijanski turisti tradicionalno su među najbrojnijim gostima na hrvatskoj obali i zadrže li ova dva naša emitivna tržišta dobru epidemiološku sliku, s najavljenim režimom na hrvatskim granicama sezona bi možda ipak mogla početi ranije nego što se realno očekuje. Naravno, pod uvjetom da se u Hrvatskoj, ponovno zbog pogrešnog tajminga vladinih mjera, epidemija ne rasplamsa baš u razdoblju kada smo očekivali da će se početi smirivati. Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6