Početna
Nedjelja, 24.Siječnja 2021 (00:12:47) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza
Čišćenje apartmana i soba ozonom!

Ministrica Vučković: Savudrijski ribari ne smiju trpjeti posljedice pograničnog spora sa Slovenijom

Gospodarstvo, 19.11.2020. (15:16)
Foto: Ministrastvo poljoprivrede
Foto: Ministrastvo poljoprivrede

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković sa suradnicima je u utorak, 17. studenoga održala sastanak s predstavnicima grada Umaga, Istarske županije, lokalnim udruženjima obrtnika i savudrijskim ribarima na temu aktualnog stanja u Savudrijskoj vali gdje je istaknula da ribari ne smiju trpjeti nikakve posljedice pograničnog spora sa Slovenijom u Savudrijskoj vali, pogotovo financijske.

Naime, savudrijski ribari upozorili su da im gotovo svakodnevno stižu kazne iz Slovenije zbog navodnog kršenja crte razgraničenja.

– Stav Republike Hrvatske je poznat - riječ o presudi koja je donesena u kontaminiranom procesu. Nastavit ćemo pred međunarodnim tijelima i ustanovama dokazivati činjenice na kojima temeljimo naše stavove. Našim ribarima nije lako raditi pod takvim pritiskom, ali oni rade zakonito i u hrvatskim teritorijalnim vodama, a Vlada Republike Hrvatske u cjelini ih podupire na različite načine. Ribarima je osigurana pravna pomoć i oni ne trpe financijske poteškoće, a mi vjerujemo da će se naš argumentiran i pravno utemeljen pristup u konačnici isplatiti, istaknula je ministrica Vučković u priopćenju nakon sastanka.

Na sastanku se raspravljalo i o budućoj uredbi kojom će se regulirati korištenje europskih sredstava za ribarstvo i akvakulturu.

Bilo je govora i o početku isplate predujmova za izravna plaćanja za proizvodnu 2020. godinu u iznosu od 1,56 milijardi kuna, što je 200 milijuna kuna više nego za 2020. godinu. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno
Pekara Tre Fiori - Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6