Početna
Srijeda, 8.Travnja 2020 (22:24:20) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Online terapije i savjetovanja
Ostani doma dok koronavirus prođe

Gong poziva na sudjelovanje u radionici u skopu projekta «Prvi put biram»

Hrvatska, 25.11.2005.
(Izvor:gong/dp)Projekt «Prvi put biram» čiji je cilj informirati i educirati maturante, buduće birače, o izborima i drugim načinima sudjelovanja građana u političkim procesima, te o zagovaranju i ulozi odgovornog i aktivnog građanina u društvu.

U proteklih pet godina više od 82.000 maturanata sudjelovalo je u 2.904 radionice, a od ukupno 365 srednjih škola u Republici Hrvatskoj u projekt se uključilo njih 272 što predstavlja oko 75% svih srednjih škola.

Radionice će provoditi 12 timova educiranih trenera-predavača (mladih politologa, pravnika i sociologa ili apsolvenata navedenih fakulteta), u sklopu nastavnih sati Politike i gospodarstva ili razrednog odjela. Nakon radionice, GONG će svakom učeniku pokloniti dvije brošure koje tematski prate radionicu (izbori i javno zagovaranje) i kondom «Prvi put biram» kao simbol prava na izbor, ali i odgovornosti za posljedice koje prate svaki njihov izbor (donacija 7.000 komada od predstavnika za Durex, tvrtke SSL International).

Projekt je vrijedan 700.000 kuna, a financijski su ga podržali Međunarodni Centar Olof Palme iz Švedske, američka Nacionalna zaklada za demokraciju (NED), OESS Hrvatska, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Nizozemsko veleposlanstvo i Primorsko-goranska županija. Radionice u školama u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji financiraju se iz CARDS 2002 Nacionalnog programa Europske komisije.

Regionalni ured Rijeka, u projektu «Prvi put biram» pokriva područje Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije


Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!