Po?etna
Utorak, 26.Listopada 2021 (07:30:11) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Mađioničar Albin - iluzionist

Sponzorirani ?lanak

Mljekomat OPG-a Kocijančić: Svakodnevno svježe, ekološki proizvedeno mlijeko za sve uzraste - to je mlijEKO!

Istra, 16.09.2020. (16:44)
Mljekomat kod porečke tržnice
Mljekomat kod porečke tržnice

Ako ste do sada bili u nedoumici oko toga sadrži li mlijeko koje konzumirate genetički modificirane organizme (GMO), veseli nas što vam možemo otkloniti svaki strah i uputiti vas na domaće mlijeko iz mljekomata u vlasništvu obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Kocijančić iz Tara.

OPG Kocijančić se u svojoj primarnoj djelatnosti bavi ekološkom proizvodnjom i prodajom kvalitetnog domaćeg mlijeka. Ljubav prema ekološkoj proizvodnji prošili su 2020. na uzgoj teladi i junadi za meso koje hrane isključivo hrnaom koja nije genetski modificirana (GMO free), čime mesni proizvodi zadržavaju svoje izvorno svojstvo. Proizvodnjom mlijeka bave se još od početka ‘90-ih, a 1995. osnivaju OPG sa željom da stanovnicima Poreštine i Istre, pa i brojnim turistima koji dolaze u Poreč, ponude zdravo, lokalno proizvedeno i uvijek svježe mlijeko. Njihovi stručni djelatnici kontinuirano ulažu znanja i vještine u svoj proizvod kako bi osigurali njegovu vrhunsku kvalitetu. OPG Kocijančić posjeduje certifikat Fanon-Pehre koji potvrđuje kako mlijeko za mljekomat daju krave koje se na pašnjacima u dolini rijeke Mirne hrane prirodnom, neobrađenom hranom bez prisutnosti genetički modificiranih organizama (GMO).

Vrhunsku kvalitetu, odličan okus i svježinu njihovog mlijeka potvrđuju i brojni zadovoljni kupci koji su se i prije stavljanja mljekomata u funkciju raspitivali o mlijeku, cijenama i korištenju. Stoga ne čudi da je ovaj, kao i drugi mljekomati koji su se ranije pojavili u susjednim državama i drugim hrvatskim gradovima, svojim pojavljivanjem privukao i zadržao brojne zadovoljne kupce.

Opće je poznata hranjivost i nutritivna vrijednost mlijeka. Često se ističe kao bitna namirnica u dječjoj prehrani, jer pomaže graditi zdrave i jake kosti i zube. Domaće mlijeko iz ekološke proizvodnje bogato je kalcijem, te se nameće kao logičan izbor u brizi o dječjem zdravlju. 

Mljekomat obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Kocijančić iz Tara, prvi takav na području Poreštine, postavljen je pred više od sedam godina. Automat kapaciteta 300 litara svakodnevno nudi svježe mlijeko s od 3,8 do 4 posto mliječne masti, od kojeg se mogu raditi i sirevi. Budući da se radi o svježem mlijeku, osobama sa slabijim imunitetom preporuča se da ga prije konzumacije prokuhaju.

OPG Kocijančić nudi više pogodnosti kupnje na svom mljekomatu. Litra domaćeg, ekološki proizvedenog svježeg mlijeka može se nabaviti za šest kuna. Uz mljekomat se mogu kupiti staklene boce koje koštaju četiri kune ili plastične po cijeni od dvije kune. Možete ponijeti i vlastitu ambalažu i jednostavno je napuniti. Kako bi mlijeko bilo još dostupnije, nudi se i mogućnost kupovanja "na kune", odnosno treba ubaciti novac, koji može biti već od jedne kune nadalje, i za taj će iznos kupcu biti istočena odgovarajuća količina mlijeka. Postoji i mogućnost pretplate putem ključića, kojeg se može naručiti u Automatik servisu Buzet.

Smješten na rubu velikog gradskog parkirališta tik uz gradsku tržnicu, ovaj je mljekomat brojnim Porečankama i Porečanima, ali i turistima, tijekom godina postao nezaobilazna postaja. Isprobajte ga i vi, i kušajte slasno domaće mlijeko s lokalnih pašnjaka! Za sve informacije i pitanja javite se telefonom na 091/521-6784 ili na adresu Riječka 23 u Taru. 

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Histris - najveći Istrijan na roštilju!
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium