Početna
Utorak, 27.Listopada 2020 (13:10:26) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Pentola Poreč
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Sanjici Sari Radetić jednoglasno novi mandat na čelu Umjetničke škole Poreč

Poreština, 15.09.2020. (17:18)
Sanjica Sara Radetić, ravnateljica Umjetničke škole Poreč
Sanjica Sara Radetić, ravnateljica Umjetničke škole Poreč

Sanjici Sari Radetić jednoglasno je povjeren novi mandat na čelu Umjetničke škole Poreč. Za njom je dvadeset godina iskustva na čelu obrazovnih i kulturnih ustanova u gradu, i to najprije osnovne glazbene škole Slavko Zlatić, zatim Pučkog otvorenog učilišta te Umjetničke škole koja je u Poreču osnovana 2014. te obuhvaća šest razreda osnovne glazbene škole i četiri razreda osnovne škole suvremenog plesa.

Nakon provedenog natječaja i izlaganja na svim tijelima škole, Radetić su jednoglasno potvrdili Vijeće roditelja, Učiteljsko vijeće, Skup radnika i Školski odbor te nadležni ministar, priopćili su iz škole.

Kao glavne ciljeve svog programa navela je razvoj ljudskih resursa, infrastrukture te suradnju s umjetničkim školama i akademijama, osnovnim školama i ustanovama iz kulture, osnivačem Gradom Porečom, općinama, Hrvatskim društvom glazbenih i plesnih pedagoga, Hrvatskom udrugom ravnatelja osnovnih škola, Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje.

-Posao ravnatelja zahtjeva puno energije, raznih kompetencija, znanja i vještina za koje nas nitko ne priprema. Ravnatelj uvijek treba imati beskrajno puno razumijevanja, strpljenja i tolerancije. I kada radi u dobrom kolektivu kao ja, ravnatelj se često osjeća osamljen, između svakodnevnih velikih ili malih, ali uvijek važnih odluka, rekla među ostalim Radetić predstavljajući svoj program i kandidaturu za novi mandat. 

Pod njezinim je vodstvom, kako ističu, utrostručen broj učenika i učitelja, uvedeni su novi programi violine, violončela, trube, trombona, suvremenog plesa, obnovljen je instrumentarij, pokrenuti su brojni novi projekti, dijelom je obnovljena zgrada u Kandlerovoj ulici te su otvoreni i opremljeni novi prostori na Narodnom trgu 1. Od 2002. godine otvoren je i područni odjel u Vrsaru. Osamostaljenje škole, novi prostori i bolja opremljenost donijela je velike pomake u postignućima učenika i učitelja. U prošloj školskoj godini učenici i učitelji osvojili su 34 prve, 9 apsolutnih pobjeda, 20 drugih i 5 trećih nagrada. (dm) Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom