Početna
Utorak, 27.Listopada 2020 (13:41:11) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Pentola Poreč
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Istarski dio turneje ‘’Dobra energija’’ u Poreču: Besplatna podrška građanima za ugradnju solarnih panela

Iz Grada Poreča, 15.09.2020. (11:49)
Potpisivanje deklaracije - predstavnici Grada i ZEZ-a
Potpisivanje deklaracije - predstavnici Grada i ZEZ-a

Danas je Poreč potpisao Deklaraciju o dobroj energiji, kojom će postati jedan od gradova-pionira energetske tranzicije i borbe protiv klimatskih promjena, stoji u priopćenju iz Grada.

Poreč je danas domaćin prve nacionalne turneje “Dobra energija”, kojoj je cilj pružiti podršku gradovima i njihovim građanima u realizaciji projekata korištenja obnovljivih izvora energije. U suradnji s partnerima i lokalnim izvođačima, Zelena energetska zadruga je danas na Trgu slobode od građanima nudila besplatno savjetovaje za ugradnju solarnih panela na krovovima kuća.

–Poreč već dugo i vrlo sigurno kroči putem održivog razvoja. Potvrda našeg ustrajnog i predanog rada uspješni su rezultati provedbe gotovo 40 projekata u području obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, održivog razvoja, e-mobilnosti, te ublažavanja i prilagodbe klimatskim promjenama, rekao je gradonačelnik Loris Peršurić.

Potpisivanje deklaracije - predstavnici Grada i ZEZ-a
Štand ZEZ-a na Trgu slobode

–Unatoč činjenici da Poreč kontinuirano raste i ubrzano se razvija, uspjeli smo ostvariti gotovo četiri posto smanjenje sveukupnih emisija CO2 na području našega grada, a u skladu s Europskom energetskom politikom, zacrtali smo nove. Njima, u periodu do 2030. godine, emisije CO2 na području našega Grada planiramo smanjiti za 40 posto, istaklula je u priopćenju Gordana Lalić, direktorica Parentiuma, poduzeća koje ima ulogu koordinatora u provedbi navedenih projekata.

Turneja “Dobra energija” krenula je 7. rujna iz pritom obilazi Varaždin, Vrbovec, Karlovac, Veliku Goricu, Križevce, Jastrebarsko, Poreč, Pazin, Rovinj te će završiti 18. rujna u Puli. U svakom gradu predviđen je dio programa za savjetovanje predstavnika grada i ključnih gradskih dionika, te dio programa predviđen za savjetovanje građana, tijekom kojeg će građani moći saznati sve o realizaciji male sunčane elektrane na vlastitom krovu.

Turneja Dobra energija održava se u sklopu projekata Akcelerator za gradove i 1.000 sunčanih krovova financiranih od strane EIT Climate KIC-a, projekta AgroBioHeat financiranog iz EU programa Obzor 2020 te Programa Ruralnog razvoja sufinanciranog sredstvima Europske unije. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra