Početna
Četvrtak, 22.Listopada 2020 (00:03:36) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Pentola Poreč
TXT reklame poslovni pokloni

Ovog tjedna u POUP-u: Započinju prijave na programe Tjedna cjeloživotnog učenja

Kultura, 14.09.2020. (15:44)

U porečkom kinu ovog će se četvrtka, petka i subote u 18 sati prikazivati animirani film Scoob. Istim danima u 20 sati prikazivat će se komedija Rat u kući. Rezervacija mjesta i kupnja ulaznica za projekcije filmova na: http://rezervacije-poup.hr.

Tjedan cjeloživotnog učenja u Pučkom otvorenom učilištu Poreč

U ponedjeljak 28. rujna programom “Ispleti mi narukvicu prijateljstva” (prijava) za djecu od 10 do 13 godina započinje program cjeloživotnog učenja u POUP-u.

Održat će se i programi “Ah, ti projekti! Natječaji, projekti, financiranje – (ne)boli glava” (prijava) koji će uputiti u način osmišljavanja i pisanja projekta

“iDigital Classroom – Digitalni marketing” (prijava) koji će otvoriti pitanje marketinške učinkovitost u promociji i prodaji proizvoda i usluga, te program “Joga za početnike – jer tijelo, um i duh cijeli život uče”. (prijava)

Zbog ograničenog broja polaznika, potrebna je prethodna prijava internetskim putem, a više informacija mogu se naći na stranicama POUP-a.

Galerija Zuccato: Polovice i ostale stvari - izložba radova Aleksandra Garbina

U galeriji Zuccato otvorena je samostalna izložba Aleksandra Garbina Polovice i ostale stvari.

Umjetnički objekti na ovoj izložbi promatračima se na prvi pogled čine običnim predmetima, poznatim stvarima, a ponovnim pregledom postaje jasno da je dio predmeta promijenjen, izmješten, preobražen i lišen poznate funkcije. Kraćenjem i spajanjem predmeta Garbin uzima u obzir promatračeva očekivanja i pretpostavke koji su preduvjet odgonetanja vizualne zagonetke.

Aleksandar Garbin rođen je 1955. godine u Rovinju. Diplomirao je 1988. godine kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti “Brera” u Milanu. Izlagao je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad nagrađen je nagradom “Pollock-Krasner Foundation” 2005. godine te brojnim nagradama.

Trajanje izložbe je do 29. kolovoza. Radno vrijeme galerije svakim danom 10.00 – 12.00 i 18.00 – 22.00. - Nedjeljom i blagdanima zatvoreno.

U foajeu kazališta otvorena instalacija Od celuloze do pejzaža

Instalaciju je moguće pogledati radnim danom u vremenu od 9 do 21 sat. Od celuloze do pejzaža kolažna je instalacija i autorski rad polaznika radionice organizirane povodom 60. Annala, skupne izložbe suvremene umjetnosti. Besplatnu likovnu radionicu za djecu i mlade vodio je mag. art Valter Černeka. Radionica je idejno pratila ovogodišnju temu Annala razmatrajući pojmove turizma, konzumacije prostora i selektiranja otpada. Lijepljenjem raznobojnih papira, uglavnom starih turističkih promotivnih materijala papirnati je otpad ponovno oživio u novoj funkciji te je kroz filter radionice smeće progovorilo jezikom umjetnosti.

Upisi na tečajeve stranih jezika

U Pučkom otvorenom učilištu Poreč otvoreni su upisi na nastavu engleskog, njemačkog ili talijanskog jezika koji se održavaju dvaput tjedno u popodnevnim satima, uz stručne stalne predavače. Programi je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Više informacije o upisima možete dobiti putem e-pošte obrazovanje@poup.hr ili na broju telefona (052) 887 – 216. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - klima uređaji