Početna
Srijeda, 21.Listopada 2020 (23:38:35) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Pentola Poreč
TXT reklame poslovni pokloni

Poreč u srpnju i kolovozu vodeći po noćenju turista u hotelima

Gospodarstvo, 13.09.2020. (10:10)
Poreč (foto: gradonacelnik.hr)
Poreč (foto: gradonacelnik.hr)

U Hrvatskoj je u razdoblju od siječnja do kraja kolovoza, prema podacima sustava eVisitor koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom charteru (sustav eCrew), ostvareno 6,8 milijuna dolazaka i 47,6 milijuna noćenja, odnosno 41 posto dolazaka i 53 posto noćenja ostvarenih u istom razdoblju 2019. godine, piše portal gradonacelnik.hr.

Top destinacije u prvih osam mjeseci po kriteriju ostvarenih noćenja su Vir, Rovinj, Medulin, Poreč, Crikvenica i Mali Lošinj.

Strani turisti ostvarili su 5,5 milijuna dolazaka i 38,3 milijuna noćenja, dok su domaći turisti ostvarili 1,3 milijuna dolazaka i 9,2 milijuna noćenja. Ovime su dosadašnji rezultati turističkog prometa u Hrvatskoj premašili inicijalna predviđanja Svjetske turističke organizacije (UNWTO) o ostvarivanju 30 posto prošlogodišnjeg turističkog prometa.

Vir, Rovinj i Medulin vodeće su destinacije i tijekom srpnja i kolovoza, prema ukupnom prometu mjerenom noćenjima. Poreč, Rovinj i Dubrovnik zabilježili su najviše hotelskih noćenja. Crikvenica je vodeća destinacija obiteljskog smještaja, ispred Raba i Medulina. Kada je riječ o kampingu, vodeći je Rovinj, ispred Funtane i Tara.

U kolovozu je u Hrvatskoj ostvareno 2,7 milijuna dolazaka i 21,1 milijuna noćenja, odnosno 54 posto dolazaka i 64 posto noćenja ostvarenih u istom razdoblju 2019. godine. I u kolovozu predvode destinacije u Istri i Kvarneru. Više informacija ovdje. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč