Početna
Četvrtak, 24.Rujna 2020 (13:01:42) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Opel: Otkup vozila? Isplata odmah!

Usvojen novi statut TZ Grada Poreča

Poreština, 30.07.2020. (09:34)

Novi statut Turističke zajednice Grada Poreča usvojen je u utorak na 7. po redu skupštini Turističke zajednice Grada Poreča, održane u porečkom Udruženju obrtnika.

Glavne novine u Statutu su da se Turistička zajednica uspostavlja po načelu destinacijskog menadžmenta te su redefinirane zadaće i ciljevi turističke zajednice po istom načelu.

Tijela turističke zajednice su skupština, turističko vijeće i predsjednik turističke zajednice. Novost je da nadzorni odbor više nije jedno od tijela turističke zajednice kao do sada, a dosadašnje ovlasti odbora preuzima skupština. S obzirom da nadzornu funkciju preuzima skupština, njene su ovlasti ojačane.

Još jedna novost je da turističko vijeće bira direktora na vrijeme od četiri godine zbog osiguravanja kontinuiteta u izvršavanju poslova.

Novi Zakon o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma obvezuje lokalne samouprave da rade zajedno s turističkom zajednicom, kako bi se turizam na tom području i dalje uspješno razvijao.

Kao novina propisuje se i mogućnost ostvarivanja prihoda iz EU fondova, kao i drugih fondova. Propisano je i da troškovi za plaće radnika koji su zaposleni u turističkoj zajednici ne smiju prelaziti 40 posto ukupnih prihoda turističke zajednice.

Statut je usvojen nakon što je 1. siječnja stupio na snagu novi Zakon kojim je propisano da su sve turističke zajednice dužne uskladiti svoje akte i ustrojstvo s odredbama Zakona do listopada.

Gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, u funkciji predsjednika Turističke zajednice, otvorio je sjednicu Skupštine, a novi Statut je predstavio direktor zajednice Nenad Velenik. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra