Početna
Subota, 19.Rujna 2020 (23:20:13) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Nacrt Strategije poljoprivrede i akvakulture predstavljen u Poreču

Poreština, 24.06.2020. (13:12)

Nacrte Strategije poljoprivrede 2020. – 2030. „Više od farme“ i Strategije razvoja akvakulture 2020. - 2030. „Više od ribnjaka“ predstavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković u Poreču.

– U suradnji s predstavnicima hrvatskog poljoprivredno-prehrambenog sektora usuglašena je strateška vizija razvoja hrvatske poljoprivrede - proizvoditi veću količinu hranjive i visokokvalitetne hrane po konkurentnim cijenama, održivo upravljati prirodnim resursima u promijenjenim klimatskim uvjetima te doprinijeti poboljšanju kvalitete života i povećanju zaposlenosti u ruralnim područjima, stoji u priopćenju Ministarstva poljoprivrede Vlade Republike Hrvatske

Razvoj će se postići ostvarenjem četiri strateška cilja, a aktivnosti za postizanje istih definirani su u planu provedbe. Osnovne smjernice za razvoj su učinkovitije korištenje javnih sredstava, preciznije usmjeravanje poljoprivrednih potpora i poboljšanje apsorpcije EU sredstava za ruralni razvoj.

Strategijom razvoja akvakulture za period 2020 - 2030 uzgajivačima će se omogućiti intervencije za stratešku transformaciju sektora, veću učinkovitost vrijednosnog lanca te konkurentnost na inozemnim i domaćem tržištu, što će u konačnici rezultirati razvojem ruralnih i obalnih područja, navode iz Ministarstva.

Strategija je ovog tjedna predstavljena u Osijeku i Varaždinu, a slijede predstavljanja u Bjelovaru i Zagrebu.

Strategija poljoprivrede i akvakulture izrađena je u suradnji sa Svjetskom bankom, domaćim i stranim stručnjacima te u dijalogu s proizvođačima i znanstvenicima. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra