Početna
Utorak, 1.Prosinca 2020 (21:54:02) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč

Od 15. 6. besplatno na Krk: "Ovaj most je pao, idemo na tunel Učka"

Hrvatska, 21.05.2020. (08:18)
(Izvor:Hrvatska radiotelevizija)Link
Ukida se naplata naknade za prelazak preko Krčkog mosta (Foto: WIkipedia)
Ukida se naplata naknade za prelazak preko Krčkog mosta (Foto: WIkipedia)

Ukidanje naknade za prelazak preko Krčkog mosta od 15. lipnja dobra je vijest za sve posjetitelje Krka, osobito za stotine tisuća turista koji svake godine posjete taj kvarnerski otok.

Gradonačelnik Krka Dario Vasilić jučer je u izjavi za HRT-ovu emisiju Dobro jutro, Hrvatska izrazio nadu da naplatne kućice odlaze u prošlost, da će Krk biti otok s mostom koji ovo područje spaja, a ne razdvaja.

-Ovo donosi samo pozitivne stvari, potiče migracije, dolaske, transporte, stvara otvoreno, pravu sliku ove regije, pomaže u boljem izvansezonskom poslovanju svih naših trgovina i ugostiteljskih objekata, smanjuje marže i svi se bolje osjećaju kad dolaze u neku destinaciju, a da pritom ne moraju platiti cestarinu, mostarinu, ulaznicu, rekao je Vasilić.

Dodao je da je njegova stranka PGS pokretala ustavne tužbe, sporove, pisala otvorena pisma premijeru.

U Ministarstvu tvrde da odluka o spajanju HAC-a i ARZ-a i ukidanju mostarine nije predizborna te da već godinu i pol traže model kako bi se mogla ukinuti jedina naplata mostarine u Hrvatskoj. Vlada i ministar Oleg Butković, u čijoj je izbornoj jedinici Krčki most, bili su pod pritiskom da ukinu mostarinu nakon što su ukinuli naplatu prolaska kroz tunel Sveti Ilija.

U Dobro jutro, Hrvatska razgovarali smo i s Franjom i Jasminom, riječkim bajkerima koji su prije nekoliko mjeseci u znak prosvjeda mostarinu platili u lipama.

- Ovaj je sad most pao, a idemo dalje na tunel. Nije u redu da se naš tunel Učka i dalje plaća, rekao je Franjo za HRT.Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6