Početna
Utorak, 1.Prosinca 2020 (22:49:52) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Od ponedjeljka u škole mogu svi učenici od 1. do 4. razreda, potpisane izjave roditelja više nisu potrebne

Hrvatska, 21.05.2020. (08:13)
Pixabay
Pixabay

Svi učenici od 1. do 4. razreda osnovne škole u Hrvatskoj mogu se od ponedjeljka, 25. svibnja vratiti na nastavu, a vrijedi to i za djecu koja pohađaju predškolske ustanove te djecu s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi, objavio je Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

U preporuci stoji da u skupini treba biti između 15 i 20 djece, ali se napominje da ih u nekim skupinama može biti i više od 20. Pritom je nužno poštivati razmak od najmanje 1,5 metra među učenicima.

Roditelji više neće morati potpisivati izjave uoči povratka djece u vrtiće i škole.

Prema najnovijim uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama u sadašnjim se epidemiološkim uvjetima uz poštivanje uputa HZJZ-a smatra jednako sigurnim za djecu i zaposlenike, kao i rad od kuće. Novim uputama HZJZ-a omogućuje se, dakle, uključivanje sve djece u vrtiće i niže razrede osnovne škole od ponedjeljka.

I dalje važi preporuka da roditelji ne prate djecu u školu ako imaju simptome respiratorne bolesti, ako im je izrečena mjera samoizolacije ili imaju saznanja da su zaraženi Covidom-19. Također, djeca s takvim simptomima trebaju ostati kod kuće. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Porsche Istra
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6