Početna
Utorak, 1.Prosinca 2020 (21:13:23) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Portugal će u lipnju početi otvarati svoje hotele i plaže

Gospodarstvo, 20.05.2020. (08:39)
(Izvor:Turizmoteka.hr)Link

Portugal je ovog tjedna ušao u drugu fazu svoje „strategije ponovnog otvaranja“ u kojoj su muzeji i druge kulturne atrakcije - uključujući spomenike, galerije, palače i crkve - ponovno otvorili svoja vrata, piše Turizmoteka. Restorani, kafići, slastičarne, terase, šetališta i trgovine do 400 m2 / m također su dobili zeleno svjetlo za nastavak trgovanja.

Portugal je također obnovio neke usluge prijevoza početkom ovog mjeseca, uključujući iznajmljivanje automobila i javni prijevoz, a da pritom ne nanese štetu krivulji koronavirusa u zemlji.

Sezona kupanja počinje 6. lipnja, potvrdio je Turismo de Portugal, dok će hotelima biti omogućeno da nastave s radom od početka sljedećeg mjeseca - opet, pod uvjetom novih sanitarnih zahtjeva.

Turistička zajednica je također stvorila novu oznaku "Čist i siguran" kako bi razgraničio turističke aktivnosti i atrakcije koje ispunjavaju dovoljne standarde higijene i čistoće, a kako to zahtijeva državni zdravstveni odjel, za sprečavanje i kontrolu širenja zaraze.

Prema Turismo de Portugalu, gotovo 4.000 tvrtki učinilo je potrebne promjene i obveze kako bi dobili tu oznaku- pečat. Trenutačno nema zahtjeva za karantenom pri dolasku u Portugal, osim na otoku Madeira. Azori dopuštaju nove ulaske uz predočenje negativnog certifikata na Covid-19. Putnici se u protivnom mogu odlučiti za test po dolasku ili dobrovoljnu karantenu u određenom hotelu.

"Zahvaljujući jasnim i objektivnim mjerama provedenim u vrlo ranoj fazi, Portugal se uspio pozicionirati na međunarodnoj razini kao primjer kako kontrolirati i voditi pandemijsku situaciju", rekao je Turismo de Portugal.Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji
HAK Auto-klub Poreč