Početna
Srijeda, 23.Rujna 2020 (18:33:09) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Opel: Otkup vozila? Isplata odmah!

Predstavljen Katalog hrvatskih proizvoda za uključenje tvrtki u javnu nabavu

Gospodarstvo, 18.05.2020. (09:36)
Foto:arhiva
Foto:arhiva

Katalog hrvatskih proizvoda, online alat Hrvatske gospodarske komore za uključenje domaćih tvrtki u javnu nabavu, predstavljen je u petak na video sastanku između predsjednice HGK – Županijske komore Pula Jasne Jaklin Majetić i obnašatelja dužnosti župana Istarske županije Fabriziom Radinom s istarskim gospodarstvenicima i gradonačelnicima istarskih gradova.

Proizvodi i usluge u Katalogu razvrstani su u tri glavne kategorije – industrijski proizvodi, izgradnja te prehrambeni i poljoprivredni proizvodi, koji se mogu dodatno selektirati prema područjima primjene, certifikatima i drugim kriterijima.

Trenutno je u Katalog uvršteno 3 480 proizvoda među kojima je i 170 proizvoda 30 istarskih tvrtki.

– Korištenjem Kataloga moguće je povećati udio hrvatskih proizvoda i usluga u sustavu javne nabave kao i povećati zastupljenost malih i srednjih poduzetnika. Istovremeno se naručiteljima u javnoj nabavi olakšava priprema natječajne dokumentacije jer na jednom mjestu u Katalogu mogu pronaći sve informacije o domaćoj ponudi, stoji u priopćenju za medije Županijske gospodarske komore Pula.

Istarski gospodarstvenici su i raspravljali o aktualnoj gospodarskoj situaciji kao i o problematici poslovanja s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave. Istakli su da su zadovoljni djelovanjem i podrškom istarskog Stožera civilne zaštite u prevladavanju i poteškoća s kojima su suočeni gospodarstvenici, stoji u priopćenju

O aktualnoj situaciji u gospodarstvu raspravljali su Hrvoje Patajac, direktor kontrolinga iz Adris Grupe, Miro Dodić, predsjednik Uprave Istarske kreditne banke Umag i Virna Višković Agušaj, predsjednica Uprave Holcima (Hrvatska). U raspravi su sudjelovali i predsjednici nacionalnih udruženja HGK: Goran Mrvoš, iz porečke tvrtke Infosit u ime Udruženja za informacije tehnologije HGK, Boris Žgomba iz Uniline d.o.o. kao predsjednik Udruženja putničkih agencija HGK, Sean Lisjak, član Uprave Tehnomonta ujedno i predsjednik Udruženja marina HGK te Franco Palma, predsjednik Turističko poslovnog vijeća HGK. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji