Početna
Srijeda, 12.Kolovoza 2020 (15:10:54) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt

Danas pojačana kontrola motorista u prometu

Istra, 16.05.2020. (11:23)
(PU istarska)
(PU istarska)

Kako bi se povećala sigurnost vozača mopeda i motocikala, istarska policija danas će ih pojačano kontrolirati od 12 do 16 sati.

Od 1. siječnja do 14. svibnja ove godine na istarskom su području poginula dva vozača motocikla. Osam ih je teško ozlijeđeno, a osam lakše.

-Praćenjem stanja prekršajne problematike u oblasti sigurnosti prometa razvidno je nedisciplinirano ponašanje sudionika u prometu na cestama koji ugrožavaju svoju i sigurnost drugih sudionika u prometu. Takvo ponašanje često dovodi do prometnih nesreća u kojima stradavaju najnezaštićeniji sudionici u prometu – vozači i putnici mopeda, motocikala, upozoravaju iz PU istarske.

Najčešći prekršaji koje čine mopedisti i motociklisti su nenošenje zaštitne kacige, upravljanje motociklima i mopedima bez istaknutih registarskih pločica, nepropisno pretjecanje, vožnja prije stjecanja prava na upravljanje, kao i prekršaji koji dovode do prometnih nesreća – prekoračena/neprilagođena brzina kretanja i oduzimanje prednosti prolaska. (dm)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6