Početna
Četvrtak, 24.Rujna 2020 (05:46:54) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Opel: Otkup vozila? Isplata odmah!

Izložba fotografija na otvorenom: 60 dana za 60 godina Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Kultura, 14.05.2020. (06:44)
Pored gradskog kazališta
Pored gradskog kazališta

Fotografskim vremeplovom koji je početkom ovog tjedna s Interneta izašao na gradske ulice, Pučko otvoreno učilište Poreč obilježava svojih šest desetljeća postojanja i rada kao ustanove u kulturi i obrazovanju odraslih.

Značajna je obljetnica preoblikovana na način prilagođen pandemiji koronavrusa. Tako su pod naslovom “60 dana za 60 godina” u ostakljenim vitrinicama za plakate koji inače pozivaju na filmske projekcije, koncerte, predstave i izložbe, sad izložene arhivske fotografije koje podsjećaju na brojne kulturno – umjetničke manifestacije i obrazovne aktivnosti POU-a, njihove aktere i publiku, atmosfere i mjesta događaja.

Tu je i jumbo plakat s vizualnim sažetkom izložbe, uz cestu na potezu između autobusnog kolodvora pošte. Sve fotografije, i to po jednu na dan, POU od sredine ožujka objavljuje na svom internetskom portalu, kao i  pojedine video–snimke. “Uživo” ih je na pet punktova u gradu moguće razgledati idućih dana, sve dok ne dođe trenutak za ponovno postavljanje plakata, doznajemo od ravnateljice Učilišta Snježane Radetić.

- Šest desetljeća postoji Ustanova u koju su ugrađeni profesionalni životi ljudi, vrijeme koje je bilo promjenjivo, raznolika društvena pravila i – publika! Uz publiku koja je rasla i obrazovala se kroz programe, raslo je i razvijalo se i Učilište – u ponudama i programima uvijek bogatije i kreativnije. U nastajanju je monografija kojom ćemo okruniti ovu lijepu brojku. No, budući da smo na određeno vrijeme prisiljeni stati s našim programima te nećemo biti u prilici predstaviti vam dio aktivnosti kojima smo planirali obilježiti ovu godinu, vraćamo vas u prošlost u namjeri da se dnevno prisjetimo trenutaka i programa koji su obilježili važan segment života našega grada, poručuju iz Učilišta.

Porečki Annale – najstarija skupna izložba suvremene umjetnosti u Hrvatskoj, Susret pjevačkih zborova Naš kanat je lip,  Photodistorzija, Festival komedije i smijeha Zlatni zub, Jazz u Lapidariju, Međunarodna studentska kiparska škola Montraker, PorečDox i Street art, neke su od manifestacija u čije će spomenare mnogi rado zaviriti. (Kristina Flegar)

Pored gradskog kazališta
Izložba na otvorenom u povodu 60 godina Pučkog učilišta
Pored gradskog kazališta
Fotografije su postavljene širom grada
Pored gradskog kazališta


Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - klima uređaji
Cafe bar Soggiorno