Početna
Ponedjeljak, 21.Rujna 2020 (13:37:25) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

Daus u Saboru: Bez pravih reformi, proračunu nema spasa

Hrvatska, 13.05.2020. (13:48)
Zastupnik IDS-a Emil Daus
Zastupnik IDS-a Emil Daus

Zastupnik IDS-a Emil Daus, jučer je u Saboru sudjelovao u raspravi o rebalansu državnog proračuna te je u svojem izlaganju istaknuo je kako kod planiranja proračuna i upravljanja javnim novcem nedostaje donošenje teških odluka i reformi koje vode u pravom smjeru.

Napomenuo je kako nije provedena reforma javne uprave kroz smanjenje njenog troška i neučinkovitosti, reforma industrije iz zastarjele u modernu, baziranu na održivom razvoju i zelenoj energiji, kao ni što nije provedena reforma poljoprivrede.

Istaknuo je kako je domaća proizvodnja, a posebno poljoprivredna, temelj razvoja Hrvatske, te kako je ključno okrenuti se novim tehnologijama i bazirati razvoj na održivosti, a ne na ekstra profitima pojedinaca. Dodao je kako je sramotno da Hrvatska uz toliki poljoprivredni potencijal uvozi hranu koju može sama proizvesti.

- Ako ne smanjimo i ne eliminiramo nepotrebne rashode u javnom sektoru, ako ne uložemo sustavno sredstva u ono što će nam se vratiti te stvoriti dodanu vrijednost u našem društvu, tada nikakvi rebalansi nemaju smisla jer postaju samo forma, a ne sadržaj, kazao je Daus te dodao kako se pokazalo da kad god nešto zaškripi, odgovor Vlade je pokrivanje manjka prihoda zaduživanjem.

Na samom kraju, Daus je rekao kako Hrvatska ne može konkurirati količinama, ali da može kvalitetom.

– Ali, izbori su uskoro pa rashodi očito moraju ostati isti, a manjak prihoda nadoknaditi će se dodatnim zaduživanjem, zaključio je Daus svoje izlaganje.Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra