Po?etna
Nedjelja, 16.Svibnja 2021 (19:35:38) - Godina:19

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLS dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Kocijančićev pješački put oko Istre u 7 dana

Zanimljivosti, 11.05.2020. (11:01)
Start i cilj bili su u Savudriji na krajnjem sjeverozapadu Istre
Start i cilj bili su u Savudriji na krajnjem sjeverozapadu Istre

Pravi pothvat izveo je ovih dana Dorijano Kocijančić iz Kaštelira - u sedam dana prohodao je 289 kilometara oko Istre, za što mu je trebalo 58 sati aktivnog pješačenja. Taj si je pohod pred nekoliko godina postavio kao osobni izazov, i sada ga odlučio ostvariti pod nazivom “Put oko raja za 7 dana”.

Krenuo je rano ujutro 2. svibnja iz Savudrije, a put ga je vodio prema Oprtlju, Zrenju i Buzetu gdje je prespavao. Etapu dugu oko 45 kilometara savladao je za oko 9 sati. Idućeg je dana krenuo iz Buzeta prema Roču, Lupoglavu i Brestu pod Učkom te do vrha Vojaka na 1400 metara nadmorske visine i Male Učke. Ovu je 40-kilometarsku dionicu također savladao za oko 9 sati.

Treća etapa, duga oko 35 kilometara, ga je vodila s Učke prema Kožljaku, Plomin Luci i Labinu. Četvrti dan je nastavio prema Skitači, Koromačnom, Tunarici, Raklju i Šišanu te završio u Medulinu, prešavši 54 kilometra za čak 11 sati hoda.

Iz Medulina je krenuo prema najjužnijem dijelu Istre - rtu Kamenjaku, a potom i prema ulazu na Istarski ipsilon gdje je preskočio ogradu i s gornje strane, paralelno s autocestom, stigao do odmorišta Bale. Šestoga dana je hodao od odmorišta Bale do Višnjana i završio u Kašteliru, prevalivši 41 kilometar za osam sati. Posljednja etapa ga je vodila od Kaštelira prema dolini rijeke Mirne, Novoj Vasi, Brtonigli, Umagu, i konačno Savudriji, kamo je stigao nakon 7 sati hoda.

-Bavim se planinarenjem i koristim svaki trenutak slobodnog vremena za hodanje u prirodi. Ovaj pohod sam posvjetio noni Nići i ljubavi koju mi je dala u djetinjstvu. Ovaj pohod bio bi puno teži bez logističke podrške sina Sendija te Nenada (Buzet), Marice (Vela Učka) te Vedrana (Labin), rekao je nakon svog velikog pješačkog puta oko Istre. (dm)

Start i cilj bili su u Savudriji na krajnjem sjeverozapadu Istre
Najjužnija točka pohoda je bio rt Kamenjak


Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
HAK Auto-klub Poreč