Početna
Utorak, 26.Svibnja 2020 (20:42:59) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mobilna pleksiglas pregrada, samostojeća barijera od pleksiglasa, Poreč
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Copernicus: Temperature zraka u travnju 2020. izjednačene s travnjem 2016., najtoplijim do sada

Tehnologija/znanost, 06.05.2020. (11:37)
Ilustracija: Copernicus
Ilustracija: Copernicus

Površinska temperatura zraka u travnju 2020. na globalnoj je razini izjednačena s temperaturom izmjerenom u travnju 2016., koji je bio najtopliji travanj do sada. 

Pokazuju to podaci iz najnovijeg mjesečnog izvještaja Copernicusove Službe za upravljanje klimatskim promjenama.

Površinske temperature zraka u travnju su bile posebno iznadprosječne iznad sjeverne i središnje Euroazije, dijelova Grenlanda i Antarktike. S druge strane, bile su znatno ispod prosjeka u velikim dijelovima Sjeverne Amerike. 

U Europi su temperature bile znatno iznad prosjeka u mnogim zapadnim zemljama, a ispod prosjeka na sjeveroistoku kontinenta.

Copernicus je vodeći program Europskog programa promatranja Zemlje. Provodi ga Europska komisija u partnerstvu s državama članicama, Europskom svemirskom agencijom (ESA), Europskim centrom za srednjoročne vremenske prognoze (ECMWF) i drugima.

Više informacija o klimatskim varijablama i promjenama u travnju i prethodnim mjesecima dostupno je u mjesečnim izvještajima ovih službi koje izvještavaju o promjenama u površinskoj temperaturi zraka, morskom ledenom pokrivaču i hidrološkim varijablama.

Podaci se temelje na računalno generiranim analizama i milijardama mjerenja sa satelita, brodova, zrakoplova i meteoroloških stanica širom svijeta. (dm)Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji