Početna
Srijeda, 23.Rujna 2020 (17:47:43) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Opel: Otkup vozila? Isplata odmah!

Plava Laguna smanjuje plaće, prioritet očuvanje poslovanja i radnih mjesta

Gospodarstvo, 02.05.2020. (10:18)
Hotel Parentium, jedna od perjanica porečkog turizma (plavalaguna.com)
Hotel Parentium, jedna od perjanica porečkog turizma (plavalaguna.com)

Zbog bitnog utjecaja pandemije COVID-19 na poslovanje, a s ciljem očuvanja kompanije i radnih mjesta, porečka turistička tvrtka Plava Laguna potpisala je sa sindikatima aneks kolektivnog ugovora koji predviđa smanjenje plaća specijalistima, menadžerima i radnicima na koeficijentu za razdoblje od 1. travnja do 30. lipnja.

Kako navode u jutrošnjem priopćenju za medije, promjene u materijalnim pravima radnika odnose se na sve tri kategorije plaća radnika: radnike na koeficijentu, specijaliste i menadžere. 

Sve tri kategorije ostvarit će pravo na naknadu plaće u periodima kada ne rade, s tim da će radnici na koeficijentu dobivati 80 posto od svoje osnovne plaće, uvećane za minuli rad, ali ne manje 4.000 kuna neto. Specijalisti će dobivati naknadu u visini plaće umanjene za 25 posto, dok će naknada plaće menadžmentu kada ne radi iznositi 30 posto manje od plaće.

Menadžmentu će se plaće smanjiti i za vrijeme kada radi, i to u rasponu od 10 do 15 posto. Za prve dvije kategorije ukinute su sezonske stimulacije do 30. lipnja ove godine, a zapošljavanje sezonskih radnika do daljnjeg je odgođeno.

-Plava Laguna je snažna i stabilna kompanija koja pruža sigurnost svim svojim zaposlenicima te je aktivni član zajednice u Istri i Rijeci. Zato su kod uvođenja financijskih i operativnih promjena prioritet bili upravo zaposlenici Plave Lagune i njihove obitelji, navodi se u priopćenju.

Kako bi zadržala snažnu likvidnost, Plava Laguna je uvela mjere štednje i svela troškove na one najnužnije. Plan kapitalnih ulaganja je prilagođen te će ranije započete investicije biti privedene kraju, a nove će do daljnjega biti odgođene. 

-Zahvalni smo socijalnim partnerima na otvorenoj komunikaciji i korektnoj suradnji koja traje već dugi niz godina i koja nikada nije bila upitna ni u najtežim trenucima. U ovim trenucima najvažnija je solidarnost na nivou cijele kompanije, a sve sa ciljem da se zadrži financijska stabilnost i očuvaju radna mjesta. Zahvaljujem, stoga, svim našim zaposlenicima koji s razumijevanjem prihvaćaju ono što nam trenutačna situacija nosi. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama proći kroz novonastalu situaciju te da ćemo biti spremni nastaviti normalno poslovati čim to bude moguće, rekao je predsjednik uprave Plave Lagune Dragan Pujas. (dm)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6