Početna
Subota, 26.Rujna 2020 (23:00:19) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Opel: Otkup vozila? Isplata odmah!

Odbojkaški trener Cristian Piazzese odlazi iz Poreča

Sport, 01.05.2020. (08:40)
Cristian Piazzese (OK Poreč)
Cristian Piazzese (OK Poreč)

Nakon osam mjeseci vođenja porečkih Supreligašica odlazi talijanski trener Cristian Piazzese. Kako sinoć javljaju iz odbojkaškog kluba, do rastanka je moralo doći prvenstveno zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, koja otvara brojna pitanja o tome kako će izgledati život sportskih udruga nakon COVID-19.

-Igračice i uprava kluba zahvalni su Cristianu za sve što je pružio i prikazao, navode u priopćenju za medije, ističući kako su mnogo naučili o načinu rada klubova u Italiji gdje je odbojka kao sport daleko popularnija, organiziranija i praćenija.

U oproštajnom pismu koje je dostavljeno redakcijama, Piazzese zahvaljuje upravi na potpori i igračicama na suradnji. Ističe da je uvijek radio na dobrobit OK Poreč.

-Klupska uprava bila mi je podrška cijelo vrijeme, hvala im na tome i što su mi dali šansu protekle sezone, da nakon treniranja u A1 talijanskoj ligi i rada s turskom reprezentacijom, treniram hrvatsku Superligašku ekipu, navodi Piazzese.

Osvrće se i na realnost rada u Poreču u proteklih osam mjeseci, koja nije uvijek bila posuta ružama.

-Došao sam tiho, nasljeđujući trenersku ulogu od kolege trenera nakon njegovih 11 godina rada. Naišao sam i na nepovjerenje, čuo mnoge komentare, entuzijazam samo od nekolicine. U vrijeme previranja i preslagivanja u klubu, obnašao sam uloge koje nisu bile dio trenerskog posla. Stekao sam povjerenje ljudi koji su me okruživali, od uprave do igračica, pokazujući u dvorani i na terenu profesionalnost, točnost i svakodnevno prisustvo. Vjerujem da je prioritet trenera da odgaja sportaše ne samo tehnički već i kao osobe, te da za rast kluba ponekad donosi i nepopularne odluke. Susreo sam se s odbojkaškom kulturom različitom od moje te prenio i svoje iskustvo, piše među ostalim sada već bivši trener OK Poreča.

Dodaje kako je i previše lako prekrižiti ruke i komentirati tuđe pogreške, suditi bez saznanja o stanju i situaciji u klubu, a veseliti se kada se pobjeđuje i navija s klubom.

-Navijač kluba svog grada dokazat će da to i jeste kada sam sebi postavi pitanje: što mogu učiniti da pomognem klubu? Pokažite se na vratima ureda, pokucajte i priopćite da ste spremni pružiti podršku i pomoć klubu. Uvjeren sam da će tada sve krenuti kako klub i grad zaslužuju, zaključio je. (dm)Mobilna verzija članka

Oglasi

Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra
HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium