Početna
Četvrtak, 24.Rujna 2020 (06:54:03) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Opel: Otkup vozila? Isplata odmah!

Grade se kanalizacijska mreža u Stanciji Amoroso te kolektor Fuškulin-Jasenovica, napreduje izgradnja pročistača Poreč-jug

Iz Grada Poreča, 30.04.2020. (06:49)

Dovršavaju se investicije izgradnje kanalizacijske mreže St. Amoroso i podsustava Fuškulin u cesti Jasenovica-Fuškulin na području Poreča. Radove su obišli gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav Marino Poropat, a investicije su predstavili direktor Odvodnje Poreč Milan Laković i tehnički direktor Srđan Mažar.

Kako napominju, Odvodnja je nastavila s planiranim i ranije ugovorenim investicijama, iako su brojne planirane aktivnosti za ostatak godine privremeno obustavljene zbog mjera štednje za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa.

U St. Amoroso radovi su počeli početkom travnja, do sad je izvedeno već više od pola ugovorenih radova - dionica od priključka na postojeći kolektor kod hotela Diamant do cijevi ranije položene u trupu državne ceste D75, u ukupnoj dužini 280m, a trenutno se dovršavaju radovi uz naselje.

Investicija u cesti Fuškulin-Jasenovica obuhvaća izgradnju gravitacijske i tlačne mreže kolektora za odvodnju otpadnih voda podsustava Fuškulin u ukupnoj dužini od 1.190m. U suradnji s Istarskim vodovodom Buzet, paralelno se gradi i sustav vodoopskrbe za naselja Jasenovica i Fuškulin. Radovi će se dovršiti prije roka - krajem svibnja, a potom slijedi proširenje postojeće prometnice i njeno asfaltiranje.

Napreduje i gradnja prvog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Poreč Jug, blizu naselja Mugeba, odnosno do vodenog parka Aquacolors Poreč.

Budući uređaj Poreč – jug, koji će za pročišćavanje otpadnih voda koristiti najsuvremeniju tehnologiju membranskog bioreaktora s kapacitetom prihvata i obrade otpadne vode za 48.000 ekvivalent stanovnika. Uređaj se gradi na parceli površine 17.400 kvadratnih metara, a dovršava se izgradnja zgrade predtretmana otpadne vode, zgrade za membransku ultrafiltraciju, upravne zgrada, bazena za biološku obradu otpadne vode, spremnika pročišćene vode, te garaže i parkirališta. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Cafe bar Soggiorno