Početna
Srijeda, 12.Kolovoza 2020 (22:53:24) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Restoran Pentola Poreč

Facebook će upozoravati one koji su dijelili dezinformacije o COVID-19 pandemiji

Svijet, 20.04.2020. (08:11)

Sprječavanje širenja dezinformacija vezanih uz aktualnu pandemiju koronavirusa nešto je oko čega su se velike tehnološke kompanije nedavno dogovorile i postavile zajedničke smjernice za borbu protiv lažnih vijesti. Facebook sada ide korak dalje u implementaciji zaštitnih mehanizama koji bi trebali spriječiti širenje netočnih informacija. Umjesto njih, ova društvena mreža namjerava korisnicima ponuditi informacije koje dolaze od Svjetske zdravstvene organizacije i drugih zdravstvenih ustanova iz svijeta.

To će činiti na način da će njihovih preko 60 "fact checkera" i dalje provjeravati sadržaje koji tom mrežom kruže na preko 50 svjetskih jezika, a ta mreža nedavno je dodatno proširena te su im odobrena dodatna novčana sredstva, prenosi Bug.

Dodatna upozorenja na laži i obmane

Kad je riječ o korisnicima, na njih će ova situacija utjecati tako što će ih barem pokušati usmjeriti prema točnim izvorima podataka. Jednom kada netko od korisnika dođe u kontakt s lažnom viješću ili izvorom koji širi neutemeljene dezinformacije, ispod tog sadržaja već sada stoji obavijest o sumnjivom sadržaju, dok se aktivno štetni sadržaji uklanjaju (primjerice oni koji savjetuju korištenje nepropisanih lijekova za COVID-19).

Po novome, svi oni koji su ranije lajkali, shareali ili komentirali sadržaj vezan uz koronavirus, a koji je u međuvremenu označen kao netočan, o tome će dobiti dodatnu obavijest. U njoj će stajati poveznica na WHO i njihov popis raskrinkanih mitova oko koronavirusa, što bi trebalo na kvalitetan način informirati ljude i dati im do znanja da su ranije pročitali stvari koje nisu istinite.

Kako pandemija napreduje, u Facebooku kažu da će nastaviti svoje napore u što učinkovitijem uklanjanju dezinformacija i štetnih prijevara vezanih uz COVID-19 sa svoje platforme.

Nema okupljanja do lipnja 2021. godine

Interno su u Facebooku kao prvi prioritet stavili zdravlje svojih zaposlenika. Svi koji mogu nastavit će raditi od kuće, a povratak u normalni režim rada tamo će biti vrlo polagan i postupan. Mark Zuckerberg je najavio da će njegova kompanija zbog ove pandemije otkazati sva okupljanja, događaje i konferencije s preko 50 sudionika – sve do lipnja iduće godine. To bi značilo da će, kao i ove godine, sljedeća developerska konferencija F8 također biti preskočena.Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji