Početna
Ponedjeljak, 21.Rujna 2020 (15:26:31) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
Viendel - Digitalni marketing

I Nizozemci povjerovali u teoriju da 5G potiče širenje koronavirusa

Svijet, 13.04.2020. (11:30)
(Izvor:Bug Online)Link

Suluda teorija zavjere koja dovodi u vezu postavljanje testnih ili komercijalnih 5G repetitora sa širenjem koronavirusa u svijetu dobiva sve više poklonika, unatoč tome što nema niti jednog komadića dokaza da bi u tome moglo biti ikakve istine. Stvar je proteklih dana otišla toliko daleko da su telekomi bili prisiljeni objavljivati ozbiljne tekstove o tome da 5G nema veze s bolesti COVID-19 kako bi spriječili da im razni vandali i teoretičari urota uništavaju opremu.

Prvo je ova pojava bila primijećena u Velikoj Britaniji u okolici Liverpoola, a nekoliko dana nakon toga slični su se slučajevi napada na nedužnu 5G infrastrukturu počeli događati i u Nizozemskoj. Protekloga je tjedna tako zabilježeno četiri slučaja sabotaže ili potpaljivanja 5G baznih stanica u ovoj zemlji, javio je tamošnji De Telegraaf.

Na lokacijama gdje su tornjevi s odašiljačima "napadnuti" (u Rotterdamu, Liesselu, Beesdu i Nuenenu) ostavljene su i poruke u obliku sprejom ispisanih grafita usmjerenih protiv 5G tehnologije, potvrđeno je iz Zaklade Monet, industrijske grupacije koja nadzire implementaciju mreža nove generacije u Nizozemskoj.

"Ovo je zabrinjavajuća pojava. Remećenje odašiljača može imati posljedice na pokrivenost telekomunikacijske mreže i dostupnost hitnih službi", poručili su iz nizozemske Službe za sigurnost i protuterorističko djelovanje (NCTV), te dodali da surađuju s policijom i telekomima te da pomno prate razvoj situacije.Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
HAK Auto-klub Poreč
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji