Početna
Utorak, 7.Srpnja 2020 (18:05:02) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Najveće tehnološke kompanije zajednički protiv lažnih vijesti vezanih uz COVID-19

Svijet, 18.03.2020. (08:26)
(Izvor:Bug Online)Link
Pixabay
Pixabay

Širenje lažnih vijesti povezanih uz koronavirus, poput liječenja COVID-a 19 neznanstvenim metodama ili dizanja nepotrebne panike pojava je koja je posljednjih tjedana preplavila Internet. Prepoznali su to i predstavnici najvećih društvenih mreža u svijetu, te objavili zajedničku izjavu. Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Reddit, Twitter i YouTube pokrenuli su zajedničku inicijativu za kvalitetnije informacije koje se u ovoj situaciji šire Internetom.

Protiv lažnih vijesti

Na Facebookovom blogu stoji kako će navedene kompanije zajednički raditi na inicijativama vezanim uz pandemiju koronavirusa. Osim što će i dalje omogućavati milijunima korisnika da ostanu povezani, zajedničkim će se snagama boriti i protiv širenja dezinformacija oko virusa.

Radit će na aktivnoj distribuciji sadržaja koji dolazi iz službenih izvora i obavještavat će svoje korisnike o najvažnijim događajima u koordinaciji sa zdravstvenim ustanovama iz cijelog svijeta.

Pozvali su ovom prilikom i druge kompanije da im se pridruže u ovim naporima. Samo Facebook je do sada donirao i 20 milijuna dolara u američku zakladu za prevenciju širenja nove bolesti.Mobilna verzija članka

Oglasi

Scan4menu Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra