Početna
Utorak, 31.Ožujka 2020 (09:08:40) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Online terapije i savjetovanja
Ostani doma dok koronavirus prođe

U četvrtak u Maloj galeriji: Ima li umjetnosti nakon interneta?

Kultura, 09.03.2020. (10:18)

Ima li umjetnosti nakon interneta naziv je skupne izložbe slika koja se ovog četvrtka u 19 sati otvara u Maloj galeriji u zgradi porečkog kazališta.

Predstavljaju se članovi Hrvatskog društva likovnih umjetnika Tomislav Brajnović, Milan Marin, Denis Sardoz, Karlo Paliska, Fulvio Juričić, Gorana Teržak, Dražen Turković, Silvana Konjevoda, Nataša Bezić, Iva Džaja, Ljiljana Vlačić, Roberta Vilić i Davor Kliman, ranije već nagrađeni na tematskoj izložbi u Puli.

Sada konkuriraju i za Grand Prix Grada Poreča u iznosu od 3000 kuna - njihove radove će bodovati žiri u sastavu Iva Gašparić, Roberta Weissman Nagy i Sebastijan Vojvoda te na svečanom otvaranju u četvrtak dodijeliti Grand Prix najuspješnijem autoru ili autorici.

-Ono što se uz tvrdnju da umjetnost nije mrtva u radovima pojavljuje jest prkos, humor, promišljanje, ali i nedoumica i strah. Sve validni osjećaji ljudi koji imaju potrebu stvarati ‘svemu u inat’. I iako nas zapljuskuju informacijama koje je ponekad teško procesuirati i koje katkad zamaraju, kreativna je moć dar života, a život prestaje kada čovjek nema više potrebu za stvaranjem, zapisala je u pratećem tekstu Iva Gašparić, kustosica izložbe koja je rezultat je suradnje Grada Poreča, Pučkog otvorenog učilišta i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre. Za tehnički postav su zaduženi Sebastijan Vojvoda i Senad Temimović.

Izložbu će se moći pogledati do 28. ožujka od 10 do 13 i od 16 do 20 sati, osim nedjeljom i blagadnom. (dm)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium