Početna
Utorak, 31.Ožujka 2020 (08:11:25) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Online terapije i savjetovanja
Ostani doma dok koronavirus prođe

Nagrađene Porečke flautistice Eva Palman, Chiara Petretti i Ava Asia Kanceljak

Kultura, 03.03.2020. (10:51)

Porečke flautistice Eva Palman, Chiara Petretti i Ava Asia Kanceljak nagrađene su na 58. regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini puhači održanom u subotu u glazbenoj školi „Dr. fra Ivan Glibotić“ u Imotskom.

Eva Palman, učenica 2. razreda Umjetničke škole u Poreču u I. kategoriji osvojila je prvu nagradu. Evu je pripremala mentorica Samanta Stell, koja je pripremala i Chiaru Petretti, učenicu 2. razreda koja je u I. kategoriji također osvojila prvu nagradu.

Ava Asia Kanceljak, učenica 3. razreda u kategoriji I. osvojila je drugu.nagradu, a pripremala ju je učiteljica Anamarija Škara Youens.

Eva i Chiara svojim prvim mjestima stekle pravo nastupa na Državnom natjecanju gdje će se natjecati u finalu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Učenice je uz klavirsku pratnju podržala profesorica klavira Antonella Picinić.

– Uspjeh Eve, Chiare, Ave Asie veliko su priznanje i poticaj za daljnji rad. Ponosni smo na sudjelovanje i osvojene nagrade naših učenica koje su bile, ne samo jedine predstavnice porečke glazbene škole, već i jedine predstavnice Istarske županije u disciplini flaute, izjavila je u priopćenju za medije ravnateljica Umjetničke škole Poreč Sanjica Sara Radetić,

Na natjecanje u navedenim disciplinama prijavilo se 100 učenika osnovnih, srednjih

glazbenih škola te Akademije iz gotovo svih glazbenih škola u regiji jug koja obuhvaća područje od Šibenika do Vele Luke. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra