Početna
Utorak, 31.Ožujka 2020 (09:42:39) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Online terapije i savjetovanja
Ostani doma dok koronavirus prođe

BOOKtiga: Kristian Novak ponovno najčitaniji autor u istarskim knjižnicama

Kultura, 28.02.2020. (17:10)

Roman Ciganin, ali najljepši Kristiana Novaka dobitnik je jedanaeste po redu Nagrade BOOKtiga za najčitaniju knjigu u knjižnicama Istarske županije. Isti je roman, tiskan 2016., BOOKtigom nagrađen i prošle godine, a dobitnik je i drugih književnih nagrada.

– Ovo je jedinstvena nagrada. Dodjeljuje je žiri od nekoliko tisuća ljudi, članova istarskih knjižnica, a umjesto statue ili plakete, dobiješ vlastitu knjigu koja je putovala Istrom i u koju su čitatelji upisivali svoje dojmove. Čine ono što se inače ne smije, šaraju po knjizi, točno osjetiš taj gušt zabranjenog. E, takvo što mene kao autora trajno veže za svog čitatelja. Kad sam prošle godine primio BOOKtigu za Ciganina u Poreču, rekao sam da mi je to doista neponovljivo iskustvo. Neponovljivo, zanimljiva riječ. Bila je na pravom mjestu sve dok mi Irides prije par dana nije javila da sam je dobio – ponovo!, izjavio je autor.

Svečana dodjela Nagrade pod pokroviteljstvom Istarske županije uz potporu Ministarstva kulture održat će se u porečkoj knjižnici na Dan hrvatske knjige, 22. travnja u 19 sati, kada će dvostrukom dobitniku biti uručeno priznanje.

Primjerak romana dotad će biti na raspolaganju čitateljima u istarskim knjižnicama radi upisa dojmova. U GK Poreč knjiga stiže 16. travnja, a u nju će svoje dojmove čitatelji moći upisivati sve do same dodjele nagrade. (sj)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore