Početna
Petak, 3.Srpnja 2020 (20:56:29) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Populacija pingvina drastično smanjena, Greenpeace za Sporazum o svjetskim morima

Svijet, 11.02.2020. (19:11)
Zagreb, Foto: Nevio Smajić
Zagreb, Foto: Nevio Smajić

U posljednjih nekoliko dana u glavnim gradovima diljem svijeta osvanule su ledene skulpture pingvina. Riječ je o potezu aktivista globalne organizacije za zaštitu okoliša Greenpeace čiji je cilj simbolički prikazati posljedice klimatskih promjena i ulogu oceana u njihovu ublažavanju.

Tijekom jednogodišnje ekspedicije Greenpeace-a Od Pola do Pola istraživači su otkrili drastično smanjenje populacije pingvina na Antarktici. Broj pingvina u nekim je kolonijama smanjen za čak 77 posto u odnosu na zadnje istraživanje provedeno prije pedesetak godina.

Iz Organizacije ističu da ovakvi padovi u populaciji znače bitne promjene u ekosustavu oceana te da sve ukazuje na to da su klimatske promjene glavni uzročnik. Dodaju da je za oporavak ugroženih vrsta poput pingvina nužno zaštititi 30 posto svjetskih mora do 2030. Za to je, kažu, potrebno što prije postići globalni Sporazum o svjetskim morima, a hrvatski Greenpeace poziva ministra vanjskih poslova da se uključi u finalnu rundu pregovora o Sporazumu u New Yorku. (sj)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno