Početna
Ponedjeljak, 18.Siječnja 2021 (23:36:26) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza
Čišćenje apartmana i soba ozonom!

Pučko otvoreno učilište Poreč nastavlja s Kultnim ponedjeljkom

Zabava, 06.02.2020. (15:23)

Pučko otvoreno učilište Poreč od ponedjeljka nastavlja s Kultnim ponedjeljkom, ciklusom kultnih klasika. Prvi film na rasporedu je Dolina smrti Michelangela Antonionija iz 1970. godine.

Izvorno ime: Zabriskie point

Žanr: igrani, drama
Trajanje: 113 minuta
Uloge: Mark Frechette, Daria Halprin, Paul Fix, Rod Taylor, G.D. Spradlin, Bill Garaway, Kathleen Cleaver

Sadržaj

Krajem 60-ih i na samom početku 70-ih godina prošlog stoljeća u Americi je bilo razdoblje rađanja hipi pokreta, velikih studentskih nemira i prosvjeda protiv rata u Vijetnamu. Među studentima sveučilišta u Los Angelesu, koji se dogovaraju na koji način djelovati i kamo usmjeriti to djelovanje, je i mladi Mark, usamljen i buntovan momak koji je praktički odustao od studija i koji za život zarađuje upravljajući viličarom.

Gorljivi je ljevičar koji s radikalnim studentima dijeli uvjerenja i sobu te se, nakon što odluči napustiti studentski plenum, uključi u sukob studenata i policije koja je bacila suzavac, te u naguravanju i neredima pištoljem koji je prethodno nabavio ustrijeli policajca.

Odlučivši se na bijeg, Mark ukrade mali avion te se njime zaputi u Dolinu smrti. Stigavši u pustinju, Mark će upoznati atraktivnu Dariu, djevojku koja je tajnica i ljubavnica utjecajnog poduzetnika Leeja Allena te s kojom će nastaviti putovanje do Zabriskie Pointa, područja drevnih jezerskih korita.

Za više informacija kliknite ovdje. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Cafe bar Soggiorno
Frigoservis Šime - klima uređaji
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore