Početna
Četvrtak, 28.Siječnja 2021 (10:52:34) - Godina:19

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
LIDL - prijavite se za sezonski posao

Kampanja Studija Sonda treća najnagrađivanija u čitavoj regiji i prva u Hrvatskoj

Zanimljivosti, 25.01.2020. (07:44)
Jelena Fiškuš i Sean Poropat, kreativni direktori u agenciji Studio Sonda
Jelena Fiškuš i Sean Poropat, kreativni direktori u agenciji Studio Sonda

B-report godišnje je izvješće slovenskog Marketing Magazina (MM), časopisa i portala specijaliziranog za područje tržišnog komuniciranja u regiji (Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Makedonija).

Prema statistici B-reporta, koji od 2015. godine javnosti predstavlja godišnji pregled najnagrađivanijih kampanja na nacionalnim, regionalnim, europskim i globalnim festivalima oglašavanja i kreativnosti, te izložbama i natjecanjima s područja tržišnih komunikacija, kampanja Studia Sonda za Piquentum Sv. Vital: “Art directed by nature” je za proteklu 2019. godinu treća najnagrađivanija u čitavoj regiji i prva u Hrvatskoj. Također je zahvaljujući tome Vinski Podrum Buzet treći najnagrađivaniji oglašivač u regiji i prvi u Hrvatskoj, čime je jedna lokalna vinarija stala uz bok velikih oglašivača poput VipMobile ili Pipi Beverages.

Metodologija B-reporta zasniva se na sljedećim aktivnostima: Popis festivala i izložbi sastavljen je u suradnji s kreativnim direktorima i direktorima agencija te oglašivačima u regiji, te se svake godine procjenjuje relevantnost svih festivala, a bodovi se dodjeljuju prema važnosti dobivenih nagrada. Mjesto na regionalnoj ljestvici poretka zaslužuje se na temelju osvojenih nagrada na regionalnim, europskim i globalnim festivalima, smotrama i natjecanjima. Za formiranje nacionale ljestvice uzimaju se u obzir i nagrade na najvažnijim lokalnim ili nacionalnim festivalima. Poznato je da je Sondina kampanja za Piquentum u 2019. osvojila neke od najvažnijih nacionalnih (Grand Prix Ideje X na Danima komunikacija), regionalnih (Najbolja kampanja Balcannes-a ) i globalnih natjecanja (Cannes Lions Bronze).

Prvo mjesto u regiji, prema izviješću B-Reporta, odnosi kampanja agencije McCann Beograd za kampanju “Ne odričem se”, namijenjenu osvještavanju slučajeva nasilja i diskriminacije nad LGBTI osobama (klijent: Da se zna) a drugo kampanja agencije Leo Burnett također iz Beograda “Mame dobrodošle na svet” (klijent VipMobile).Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
HAK Auto-klub Poreč
Frigoservis Šime - klima uređaji