Početna
Nedjelja, 29.Ožujka 2020 (16:10:26) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Hipnoterapija za odvikavanje od pušenja
Ostani doma dok koronavirus prođe

Audi u suradnji s Hyundaijem razvija automobil na gorive ćelije vodika

Tehnologija/znanost, 16.01.2020. (10:42)
(Izvor:Revija HAK)Link

Zabrinutost zbog dostupnosti materijala poput litija i kobalta te važno pitanje hoće li kupci uopće prihvatiti električnu tehnologiju i njezina trenutna ograničenja – to su dva ključna razloga zbog kojih Audi pokreće razvojni proces i u drugom smjeru. Tehnologija gorivih ćelija vodika opet je u igri i to je razlog zbog kojeg se Audi vraća svom programu h-tron, koji je dosad svijetu dao tek jedan konceptni automobil 2016. godine (poprilično sličan današnjem električnom e-tronu).

Objavljeno je da Audi zajedno s Hyundaijem radi na tehnologiji gorivih ćelija vodika, a korejska tvrtka već ima serijski model, SUV Nexo. Nijemci će krajem ove godine predstaviti novi koncept, a limitirana proizvodnja novog SUV-a trebala bi krenuti kao pilot projekt 2021. godine.

Podsjetimo, koncept h-tron je jamčio 600 kilometara dometa te punjenje spremnika s vodikom za samo četiri minute – što je mnogo brže od punjenja današnji električnih automobila. Jedini ispuh ovog sustava je čista voda. Što se zagađenja tiče, u proizvodnji vodika, koji ide u tankove vozila, koristi se električna energija. Najveći nedostatak ove tehnologije je skroman broj punionica. Rekli bismo, trenutno vodika nema ni za lijek!Mobilna verzija članka

Oglasi

Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium
Cafe bar Soggiorno