Početna
Utorak, 14.Srpnja 2020 (15:23:18) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Flego o arbitraži: dosta je bilo lomljenja koplja na leđima ribara

EU, 11.12.2019. (15:04)
Valter Flego: dosta je bilo lomljenja koplja na leđima ribara
Valter Flego: dosta je bilo lomljenja koplja na leđima ribara

Europski parlamentarac Valter Flego u Bruxellesu je komentirao današnju odluku neovisnog odvjetnika Suda Europske unije Pritta Pikamäea da Sud Europske unije nije nadležan za odlučivanje o graničnom sporu međunarodnog karaktera između Hrvatske i Slovenije, istaknuvši kako je takva odluka očekivana s obzirom na slovensku kompromitaciju arbitražnog procesa te povredu prava odredbi međunarodnog ugovora.

– Hrvatsko-slovenski granični prijepor bilateralno je pitanje koje moramo riješiti dijalogom i koje mora biti apsolutni prioritet vlada tih zemalja. Političari s obje strane granice moraju prestati prikupljati političke poene na ovom slučaju i usmjeriti se na dobrobit građana. Olakšati građanima život uz granicu, pomoći ribarima i poljoprivrednicima te poduzećima u Hrvatskoj i Sloveniji, to mora biti glavni motiv za pregovore. Dosta je bilo lomljenja koplja na leđima naših ljudi, izjavio je. 

Istaknuo je kako su hrvatski ribari u protekle dvije godine zbog navodnog prelaženja granice u Savudrijskoj vali dobili preko milijun eura novčanih kazni te je ispisano preko dvije tisuće kazni bez da je navedena granica službeno utvrđena. 

– Hrvati i Slovenci nisu samo susjedi, već i prijatelji i partneri. Nemojmo dozvoliti da ovaj granični spor trajno naruši dobrosusjedske odnose tih zemalja. Kao stanovnici uz granicu, kao susjedi i prijatelji, naši ljudi zaslužuju da se pitanje razgraničenja jednom zauvijek riješi, zaključio je. (sj)Mobilna verzija članka

Oglasi

Scan4menu Poreč
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Porsche Istra
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...