Početna
Četvrtak, 28.Svibnja 2020 (15:09:56) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
Virtualna učionica POUP-a

Daus: Što je dobro za Istru, dobro je i za Hrvatsku

Hrvatska, 07.11.2019. (16:02)
Emil Daus na saborskoj raspravi 11. studenog
Emil Daus na saborskoj raspravi 11. studenog

Na današnjoj raspravi Hrvatskog sabora o Prijedlogu državnog proračuna za sljedeću godinu saborski zastupnik IDS-a Emil Daus je poručio da ono što je dobro za Istru, dobro je i za Hrvatsku.

– U Istri se radi. Rade poduzetnici, obrtnici, poljoprivrednici, radnici i svi pune državni proračun. Mnogo više nego u većem dijelu ostatka zemlje. U Istri, kao najjačoj turističkoj regiji, veliki je priljev novaca, a samim time i uplata PDV-a i ostalih poreza u državni proračun, izjavio je Daus i dodao kako građani Istre očekuju da se dio tog novca mora vratiti kroz podizanje komunalnog i društvenog standarda, smatrajući da je to logično, legitimno i korektno.

Naglasio je da Istri ne treba nikakva pomoć, već podrška kroz zajedničko sufinanciranje projekata koji će dati još veći zamah hrvatskom gospodarstvu te ekonomskom i društvenom standardu građana. Klub IDS-a zbog navedenih razloga opet predlaže amandmane na Prijedlog državnog proračuna s konkretnim, kapitalnim i razvojnim projektima i programima čija bi realizacija omogućila daljnji rast i razvoj Istre, unapređenje društvenog standarda, a samim time i veću kvalitetu života građana.

Kao prioritetne projekte za državno sufinanciranje naveo je izgradnju Medicinske škole u Puli, nadogradnju Gimnazije u Pazinu, kao i rekonstrukciju, nadogradnju ili energetsku obnovu osnovnih škola u Kanfanaru, Bujama, Marčani, Svetvičentu, Fažani, Medulinu, Žminju i Vrsaru. Usto, naglasio je kako građani očekuju da Vlada prepozna potrebu ulaganja u Specijalnu bolnicu za ortopediju i fizijatriju prim.dr. Martin Horvat u Rovinju, u Domove zdravlja u Labinu i Pazinu te sufinanciranja izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije ili energetske obnove domova za starije osobe u Puli, Pazinu, Labinu, Raši, Novigradu i Buzetu. Navedenim projektima dodao je i ulaganja u lučku infrastrukturu u Puli, Rovinju, Rapcu, Vabrigi i Vrsaru.

– Amandmani IDS-a tiču se projekata i programa koji doprinose daljnjem gospodarskom rastu i razvoju ne samo na regionalnoj, već i na nacionalnoj razini. I baš zato očekujemo da će biti dovoljno mudrosti i odgovornosti da se, bez obzira na uskogrudne stranačke interese, amandmani vrednuju po njihovoj kvaliteti i očekivanim benefitima za sve hrvatske građane. Nemojmo dopustiti da Hrvatska kasni u napretku i razvoju, zato dajmo Istri mogućnost da se razvija i realizira svoje potencijale, zaključio je Daus. (sj)Mobilna verzija članka

Oglasi

Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Pogrebne usluge Silentium
HAK Auto-klub Poreč
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji