Početna
Četvrtak, 28.Svibnja 2020 (14:11:22) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Advent za sve uzraste u Gradskoj knjižnici

Kultura, 06.11.2019. (11:18)

Djed Mraz, sobovi, miris toplog čaja i čarobne priče neizostavan su dio božićne čarolije. Gradska knjižnica Poreč oživjet će božićne priče za vrijeme trajanja Adventa u Poreču programom za sve generacije.

Već 6. prosinca, na dan početka porečkog Adventa, otvara se Ured Djeda Mraza. Svi koji se žele družiti s Djedom, moći će ga posjetiti u radno vrijeme Odjela za djecu i mlade GK Poreč do 31. prosinca i ubaciti svoje želje u djedov poštanski sandučić. 

Nakon što na otvaranju Adventa u 17 sati preda ključeve Ureda Djedici, miljenik djece Slovko Maraforko krenut će s Djedovim pomoćnicima vilenjacima u misiju širenja čarolije gradom i nastaviti uveseljavati djecu u Knjižnici, na Trgu Matije Gupca te na tržnici, rivi, u vrtićima i školama tokom cijelog Adventa. Vesela grupa pobrinut će se i da odgovori na što više dječjih želja i pisama.

Čarolija od Dalekog Istoka do domaćih kreativaca

Na velikom ekranu maloga kina 9. prosinca će biti prikazana animirana bajka Spašavanje Djeda Mraza, a 16. prosinca obiteljski film Chillyjev Božić. Ljubitelji kazališnih predstava moći će uživati u malom putujućem kazalištu kamishibai koje će 17. prosinca u porečku knjižnicu donijeti dašak dalekog Japana.

Kako se u moru novina ne bi izgubila bogata istarska narodna baština i tradicije vezane uz Božić, 10. prosinca održat će se predavanje za mlade Od Božića do Božića, od beside do beside.

GK Poreč pripremila je i radionice za male i velike kreativce. Odrasli će tako moći sudjelovati na radionici izrade ukrasa Adventska rukotvornica 12. prosinca, a za mališane od 3 do 7 godina održat će se edukativno kreativna čajanka Aaaaapćihhhhaaa! Nazdravlje, Djede! 13. prosinca i Čarobni ključ za Djeda Mraza 20. prosinca. Sudjelovanje na ovim radionicama potrebno je najaviti na broj telefona 052 434 196.

Program će zaključiti popodne društvenih igara 3. siječnja u Odjelu za djecu i mlade.

Sve dodatne informacije o programu Adventa u GK Poreč dostupne su na web stranici Adventa u Poreču. (sj)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
HAK Auto-klub Poreč
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore