Početna
Četvrtak, 9.Srpnja 2020 (22:23:18) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Advent Poreč: 6. prosinca počinje najbogatiji blagdanski program u Istri

Iz Grada Poreča, 05.11.2019. (14:49)
Nenad Velenik, Vlatka Ilečić Arklinić, Loris Peršurić i Martina Novosel Dumičić na konferenciji za novinare
Nenad Velenik, Vlatka Ilečić Arklinić, Loris Peršurić i Martina Novosel Dumičić na konferenciji za novinare

Besplatno klizalište, obogaćeni božićni sajam, više od trideset koncerata, uprizorenje živih jaslica, dječje predstave, tradicionalni program Porečke bajke i podjela poklona za 1400 mališana te čak četiri dočeka Nove godine – sve nas to očekuje na ovogodišnjem izdanju Adventa Poreč, koji se ponovno vraća u samo srce porečke starogradske jezgre, najavili su danas u Maloj vijećnici Grada Poreča-Parenzo gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, direktor TZ Poreča Nenad Velenik i predstavnici partnera Valamar Riviere i Plave lagune.

Četvrto izdanje Adventa Poreč održavat će se na Trgu Matije Gupca od 6. prosinca 2019. do 6. siječnja 2020. godine. Park u srcu starogradske jezgre bit će okićen bijelim drvenim paviljonom koji će zamijeniti standardnu pozornicu i tisućama lampica koje će zasjati na zajedničkom paljenju prilikom otvorenja 6. prosinca u 17 sati.

Nenad Velenik, Vlatka Ilečić Arklinić, Loris Peršurić i Martina Novosel Dumičić na konferenciji za novinare
Advent u Poreču

– Zahvaljujem svima na odazivu i želji da se uključe u ovaj projekt za naše, domaće ljude usred zime. Pokazali smo svi skupa, mi Porečani, da naš grad itekako zna kvalitetno živjeti zimi. Jako nam je bitno da imamo izraženu lokalnu crtu u cijeloj ovoj manifestaciji – od angažmana lokalnih bendova, zborova, udruga te naravno škola i vrtića, do lokalnih ugostitelja. S druge strane, uvijek vodimo računa da program bude prilagođen za sve gušte, ali i za široke mase, jer želimo da naši iznajmljivači imaju goste – posebice je to izraženo u onom tjednu između Božića i Nove godine, izjavio je gradonačelnik.

Bogati program za sve uzraste i četiri dočeka Nove godine

U sklopu Adventa svaki će dan od 10 do 22 sata biti otvoreno besplatno klizalište na kojem će radi sigurnosti posjetitelja cijelo vrijeme biti  dostupni treneri.

Za najmlađe je organiziran niz programa, a Grad će više od 1400 njih tradicionalno darovati i prirediti im predstave u sklopu programa Porečka bajka.

Nenad Velenik, Vlatka Ilečić Arklinić, Loris Peršurić i Martina Novosel Dumičić na konferenciji za novinare
Advent u Poreču

Program ovogodišnjeg Adventa bit će bogatiji i u koncertnom dijelu. Vlatka Ilečić-Arklinić, voditeljica odjela destinacijskog managementa u Valamar Rivieri najavila je koji će nas izvođači zabavljati tijekom Adventa u Poreču.

– Na adventskom paviljonu na Trgu Matije Gupca imat ćemo priliku poslušati Nenu Belana i Fiumense,  Opću opasnost, Gustafe, Jovanotti Tribute band, Soulfingerse, Miu Dimšić, Night Express, i još mnoge druge lokalne bendove. Osim koncerata, pozivamo vas i na nezaobilazne programe za djecu. Petkom i subotom u 18 sati na lokaciji porečkog Adventa izmjenjivat će se predstave u režiji Istra Inspirita i udruge Birikina, koje će svojim bogatim kostimima i zanimljivim pričama sigurno oduševiti naše najmlađe, a tu su i brojne aktivnosti Gradske knjižnice i Pučkog otvorenog učilišta Poreč, rekla je Ilečić-Arklinić i izdvojila gospel koncert Radojke Šverko u organizaciji POUP-a, tradicionalna Slatka jutra u organizaciji TUŠ Antona Štifanića te gostovanje živih jaslica iz Svetog Lovreča 22. prosinca.

Porečani će imati organizirana čak četiri dočeka Nove godine: doček uz Severinu na Trgu slobode, party doček uz DJ Stanka Bondžu na Trgu Matije Gupca, tradicionalni dječji doček Nove godine na Staru godinu u podne te repriza dočeka 1. siječnja uz Night Express. Na Trgu slobode ususret 2020. godini bit će postavljena i piramida od 2020 čaša za šampanjac, koje će se podijeliti gostima za zdravicu.

Nenad Velenik, Vlatka Ilečić Arklinić, Loris Peršurić i Martina Novosel Dumičić na konferenciji za novinare
Kuća Djeda Mraza

Očekuju se rekordne brojke u turizmu 

Iz Valamar Riviere najavljuju da će tijekom blagdana biti otvorena tri hotela - Valamar Riviera Hotel & Residence, Valamar Diamant Hotel i Valamar Crystal Hotel, a Plava laguna otvorit će vrata hotela Parentium, Molindrio, Park, Plavi, Istra, Materada i Albatros.

S obzirom na to da je proteklih godina tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana u Poreču ostvaren rast od oko 20% posto u dolascima i noćenjima, direktor TZ Poreča Nenad Velenik rekao je kako su najave za ovu godinu već sada vrlo dobre i kako se uz ovakav sveobuhvatni program Adventa i vrlo atraktivan program za doček Nove godine može očekivati rekordne brojke tijekom blagdana. 

Uz Grad i partnere u organizaciji sudjeluju TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Svi detalji i informacije dostupni su na web i Facebook stranicama Adventa u Poreču. (sj)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium