Početna
Četvrtak, 21.Studenog 2019 (14:08:41) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Sutra na Poreč Doxu premijera Đakovićevog filma “Nema predaje” o hrvatskoj ekipi na reliju Dakar

Kultura, 05.11.2019. (07:51)
Mladen Đaković
Mladen Đaković

Dokumentarni film Nema predaje u režiji Porečana Mladena Đakovića - o nevjerojatnom putu hrvatske ekipe na reliju Dakar - u srijedu će biti premijerno prikazan na festivalu Porečdox.

Ovaj 35-minutni dokumentarac svjedoči o epskoj borbi Porečana Danijela Šaškina i Zagrepčanina Saše Bittermana, koji su nakon niza teškoća i prepreka, borbe s prirodom, kvarovima, tehnikom, dinama i sobom samima u pustinjama Perua došli do kraja najpoznatije i najteže automobilističke utrke u svijetu.

Mladen Đaković

Šaškin i Bitterman su ušli u natjecanje kao četvrta ekipa francuskog BBR-a, i to s rezervnim vozilom na kojem je u jednom trenutku otkazao mjenjač. A sve je to bio tek dio avanture koju su u siječnju proživjeli u Peruu. Glavni mehaničar-tehničar u timu je bio trofejni slovenski reli as i višestruki prvak Darko Peljhan, a ulogu savjetnika je preuzeo Zagrepčanin Marin Frčko, i sam četverostruki sudionik relija Dakar.

Mladen Đaković

-Materijal je montiran i gotov. Moram reći da sam uživao raditi ovaj film i vjerujem da će publici biti zanimljiv. Intervjue sa Sašom Bittermanom i Marinom Frčkom je u Zagrebu snimio Danilo Caković iz Novigrada. Razgovor s Danielom je snimljen u Poreču. Korišteni su i materijali koje je ekipa donijela s terena u Peruu, kao i kadrovi koje je dronom zabilježio Bernard Ritoša na dan dočeka u Poreču, otkrio je Đaković u razgovoru za Parentium.

Dio materijala je snimljen i prije Šaškinovog odlaska u Peru, s profesorom Mišom Milinkovićem koji mu je pomagao oko tjelesne pripreme.

Film će se prikazati u srijedu u 18 sati u porečkom kinu. Cijena ulaznice je 15 kuna. (dm)

Mladen Đaković


Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Nova Corolla Hybrid
Cafe bar Soggiorno
Porsche Istra