Početna
Nedjelja, 31.Svibnja 2020 (04:31:35) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
Virtualna učionica POUP-a

Večeras počinje Porečdox, dolazi Đelo Hadžiselimović

Kultura, 04.11.2019. (12:19)

Svečano otvaranje devetog međunarodnog festivala dokumentarnog filma, Porečdox, održat će se danas u 19 sati u foajeu kina uz gosta moderatora Đelu Hadžiselimovića, nakon čega u 20 sati slijedi projekcija filma Maradona, trećeg filma Oscarom i BAFTA-om nagrađene ekipe koji stoje iza filmova „Senna“ i „Amy“, a sačinjen je od više od pet stotina sati dosad neviđenih snimaka iz Maradonine osobne arhive, a koji je u cijelosti podržao i sam igrač.

Nakon projekcije filma, u 22 sata slijedi koncert grupe Svemirko.

Program se nastavlja u utorak u 17 sati kad je na rasporedu projekcija radova radionice stop-animacije Mala crvena točkica za djecu viših razreda osnovnih škola, koje će se održati danas i sutra. U sklopu off programa u 18 sati će se prikazati film TI o drag queen pokretu u Hrvatskoj.

U Maloj Galeriji u 18.30 sati održat će se otvorenje izložbe “Radite to u svoja četiri zida” koja prikazuje svakodnevicu LGBT zajednice što je dio programa kojima se predstavlja Ciklus diplomskih izložbi studenata Katedre za fotografiju na Odsjeku snimanja Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

U 20 sati održat će se projekcija filma McQueen o životu, karijeri i umjetnosti dizajnera Alexandera McQueena, dok je za 22 sata najavljen prvi dio kontroverznog filma Leaving Neverland koji donosi uvid u život Michaela Jacksona i učestalih optužbi za zlostavljanja. Ulaz na projekciju posljednjeg filma je besplatan, a drugi dio će se prikazati u srijedu.

U sklopu programa Kultni ponedjeljak koji na platna vraća filmske klasike, prikazat će se film Slatki život, Federica Fellinija i to 11. studenog u 19 sati. Osim na blagajni Učilišta, ulaznice za kinoprojekcije mogu se rezervirati i kupiti internetskim putem na rezervacije@poup.hr. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore