Početna
Srijeda, 3.Lipnja 2020 (01:04:12) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Boćanje: Kreće Hrvatska ženska liga

Sport, 02.11.2019. (10:21)
(Izvor:IBS)Link
Detalj s prošlosezonskog finala Labin - Čavle ŠB.
Detalj s prošlosezonskog finala Labin - Čavle ŠB.

Premda nova sezona Hrvatske ženske lige službeno počinje u nedjelju, 3. studenog u redovnom terminu od 10 sati odigrat će se samo jedan susret 1. kola u kojem će pulska Nova Verude gostovati u Rijeci kod Drenove.

Naknadnom promjenom termina međunarodnog kalendara FIB-e će se Svjetski kup nacija za boćarice u turskom Mersinu održati upravo u subotu i nedjelju, 2. i 3. studenog. Na njemu će  nastupti hrvatske reprezentativke Nives Jelovica, Ria Vojković (Labin) i Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) zbog čega su odgođeni susreti Labin - Marinići koji će se igrati u petak, 8. studenog od 18 sati, te derbi 1. kola Čavle ŠB - Komiža.

Što se sezone tiče, branitelj naslova prvaka Hrvatske Labin u sezonu ulazi kao glavni favorit s obzirom i na činjenicu da je u prijelaznom roku u svoje redove iz Komiže doveo najnadareniju mladu hrvatsku boćaricu Riu Vojković. No, što će na to reći glavni konkurent za titulu Čavle ŠB, vidjet ćemo kroz sezonu.

Treći dosadašnji konkurent za naslov Komiža je i zbog činjenice da je ostala bez Vojković nekako, što se prognoza tiče, ipak u drugom planu, iza Labinjanki i Čavjanki.

Drenova i Marinići vodit će unutar prvenstva svoje malo prvenstvo dok neumornoj pulskoj Novoj Verudi u predstojećoj sezoni ostaje glavni cilj osvojiti barem bod. Puljanke su, naime, u zadnje četiri sezone osvojile svega dva boda, a prošle su sezone ostale bez tog zadovoljstva, dok posljednju pobjedu pamte prije gotovo četiri i pol godine, kada su 8. svibnja 2015. kod kuće savladale Drenovu. Klub s pulske Verude, ako ništa drugo, zaslužuje sve pohvale za ustrajanost.

Nakon što je u uporabu stavljeno natkriveno Gradsko boćalište Labin, prvenstvo će se prvi puta igrati u zimskim mjesecima, jesenski dio od 3. studenog do 1. prosinca, a nastavak od 2. veljače do 15. ožujka, nakon čega 21. i 22. ožujka slijedi završni turnir četiri najbolja kluba za prvaka Hrvatske.

Promijenjen je i dan igranja susreta lige, pa će se tako umjesto dosadašnjeg petka poslijepodne i navečer, susreti u novoj sezoni igrati nedjeljom od 10 sati. (KK/dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
HAK Auto-klub Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Frigoservis Šime - klima uređaji
Porsche Istra