Početna
Utorak, 12.Studenog 2019 (02:44:12) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Prijem za delegaciju prijateljskog grada Poinga

Iz Grada Poreča, 30.10.2019. (07:30)
Delegacija bavarskog Poinga kod gradonačelnika Peršurića
Delegacija bavarskog Poinga kod gradonačelnika Peršurića

Delegacija bavarskog grada Poinga s gradonačelnikom Albertom Hingerlom na čelu posjetila je Poreč i susrela se s predstavnicima Grada. Povod susreta prijateljskih gradova bila je zajednička organizacija proslave svetkovine Dana zaštitnika grada Poreča – Sv. Maura.

Osim tradicionalnog sudjelovanja na dodjeli nagrade Sv. Mauro zaslužnoj Porečanki ili Porečanu, delegacija Poinga sudjelovat će i u svečanoj misi te procesiji ulicama grada na sam Dan zaštitnika, 21. studenog.

U sklopu proslave, Poreč i Poing zajedno će otvoriti park prijateljstva na Materadi, u kojem će uz zasađene masline biti uređeni i stolovi, mjesto za roštilj i igrala.

Gradonačelnici Albert Hingerl i Loris Peršurić izrazili su zadovoljstvo time što se suradnja ova dva grada uspješno nastavlja, još otkad je 2013. godine potpisan sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa, s ciljem trajnog prijateljstva dvaju gradova, a 2015. godine potpisana i Povelja o kumstvu između župe sv. Michaela u njemačkom Poingu i župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču s naglaskom na svetom Mauru kao zaštitniku biskupije i grada Poreča.

Podsjetimo, član hrvatske zajednice u Poingu Ivo Sadrić bio je istaknuti inicijator ovog njemačko-hrvatskog prijateljstva, koje je danas preraslo i u kumstvo dviju župa, dok se intenzivno radi na predstavljanju destinacije Poreča u ovom dijelu Njemačke iz kojeg u Poreč tradicionalno dolazi veliki broj turista.

Osim toga, Poreč s Poingom dogovara međunarodnu suradnju i na drugim razinama – razmjenama učenika, edukacijama za mlade u tvrtkama koje posluju na području Poinga, kao i donacijama potrebne opreme medicinskim i ostalim službama. (dp)Mobilna verzija članka

Oglasi

Najslasniji burgeri u gradu
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom