Početna
Nedjelja, 31.Svibnja 2020 (12:09:56) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
Virtualna učionica POUP-a

Vrtić i jaslice u porečkom Dračevcu grade se punom parom

Iz Grada Poreča, 26.10.2019. (10:28)

U tijeku je izgradnja vrtića i jaslica u naselju Dračevac. Stari, derutni objekt u centru će nakon rekonstrukcije i proširenja moći primiti jednu jasličku i jednu vrtićku grupu.

Zgrada je pod krovom, a u tijeku su završni instalaterski radovi te se uređuje se okoliš.

- Radovi teku po planu i očekujemo da će djeca u novi vrtić i jaslice ući nakon Nove godine, rekao je prilikom obilaska gradilišta porečki gradonačelnik Loris Peršurić i nastavio: - Nakon što smo lani otvorili novu školu na Finidi, a početkom ove godine i novi vrtić u Velom Maju, veseli me što je došao red i na vrtić u Dračevcu. Želja nam je zadnjih godina da napravimo više manjih vrtića u prigradskim naseljima kako bi se djeca u najmlađoj dobi osjećala bliže domu i sigurnija.

Uskoro kreće izgradnja još jednog, onog u Žbandaju, koji će primiti četiri grupe djece.

Svaka grupna soba u vrtiću u Dračevcu imat će sanitarni čvor i garderobu. Bit će tu i dvorana za rekreaciju djece površine 46m2, sanitarije za osoblje, servisna i tehnička prostorija, spremište i ostalo potrebno.

Objekt je smješten na čestici od oko 1300m2. Rekonstrukcijom i dogradnjom, bruto površina postojećeg objekta 224m2 povećava za 96m2 na ukupno 320m2 (285m2 netto). Zadržavaju se postojeći nosivi kameni zidovi, drveno krovište se uklanja i izvode novi krovovi u obliku kose armirano - betnoske ploče.

Objekt se oblaže termoizolacijom od kamene vune debljine 15cm. Za grijanje i hlađenje objekta bit će instalirana dizalica topline. Predviđeno je podno grijanje i hlađenje ventilatorskim konvektorima.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 2.305.217 kuna bez PDV-a, a za ovaj je projekt predviđeno sufinanciranje Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iz mjere 7., podmjere 7.4., tipa operacije 7.4.1. i iznosi 80% ukupno prihvatljivih troškova.

Izvođač radova je Rog d.o.o. iz Darde, a Nadzor je povjeren tvrtki Solidplus d.o.o. iz Poreča, a investitor su DV Paperino i Grad Poreč-Parenzo. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Frigoservis Šime - klima uređaji
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Porsche Istra
Cafe bar Soggiorno