Početna
Ponedjeljak, 25.Svibnja 2020 (04:20:42) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Mobilna pleksiglas pregrada, samostojeća barijera od pleksiglasa, Poreč
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Sutra u Poreču podjela 300 besplatnih sadnica stabala građanima

Iz Grada Poreča, 24.10.2019. (15:11)

U sklopu nacionalne akcije Kolektivna sadnja drveća, sutra će se u Poreču u 9 sati na Velikom gradskom parkiralištu svim zainteresiranim sugrađanima besplatno podijeliti preko 300 sadnica autohtonih stabala koja će zasaditi na svojim područjima.

Ukupno će se tijekom akcije u Poreču podjeliti više od 500 stabala poput lovora, ladonje, borova, hrasta crnike, kestena, smokava, badema i drugih vrsta. Mjesni odbori prvenstveno sade drvorede te kraj dječjih igrališta, vrtića i škola, dok pojedinci mogu sami odabrati gdje žele posaditi stablo.

Podsjetimo, putem Facebooka, otvaranjem grupe “Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj 25., 26. i 27.10.2019” pokrenuta je akcija kojoj se u samo nekoliko dana pridružilo 15-ak tisuća osoba, a taj je broj sada i mnogo veći te se akciji uz pojedince pridružio i veliki broj gradova, uključujući i Poreč.

– Kod nas je priča krenula tako što se Gradu i meni javila naša sugrađanka Daniela Božić pismom namjere za tu akciju, kojoj smo se odmah priključili. Svake godine u Poreču imamo redovne aktivnosti održavanja i obogaćivanja zelenog fonda u proljetnom i jesenskom periodu, a ova će akcija biti prilika za dodatno oplemenjivanje gradskih oaza i jačanje svijesti o potrebi za očuvanjem i zaštitom prirode. Bitno nam je voditi računa o zelenim površinama, izjavio je u priopćenju za medije gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Sugrađani će po preuzimanju sadnice ostaviti svoje podatke, a iz Grada pozivaju građane da fotografije posađenih stabala dostave na mail adresu info@porec.hr ,kako bi po dovršetku akcije vidjeli koliko je i gdje stabala na području Poreča posađeno. (ls)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Porsche Istra
Frigoservis Šime - klima uređaji