Početna
Srijeda, 8.Srpnja 2020 (13:33:31) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Fiktivni Marko Marić sutra u Rojcu!

Istra, 23.10.2019. (08:59)

Sutra u 19 sati u Dnevnom boravku pulskog Rojca otvara se izložba Kratki i čudesni život Marka Marića, a istom će se prigodom održati i tribina uz sudjelovanje stručnjaka i gostiju.

U samo 96 sati svog postojanja, druželjubiv i pozitivan, ali nepostojeći Marko Marić je skupio više od 1.600 prijatelja, više od 500 impresija i privatne poruke dobrodošlice, uz pozive na privatno druženje i uključivanje u razne zajedničke aktivnosti, od 50 različitih ljudi u Puli.

Nakon što se ispostavilo da je profil lažan te da iza njega stoji eksperiment Alekseja Orela, otvorilo se niz pitanja i rasprava.

Izložba Alekseja Orela „Kratki i čudesni život Marka Marića” istražuje paradoks trola i reakcije sugrađana kroz fenomen virtualnog bivanja na društvenim mrežama. Unutar eksperimenta otvorilo se mnoštvo pitanja koja će biti sastavni dio izložbe, a ključna su za funkcioniranje suvremenog društva kao npr. Cambridge Analytica i fenomen Donalda Trumpa, nedostatna zakonska regulativa, odgovornost medija, needuciranost korisnika, Big Data, targetirani marketing, trolanje, povratak u piktogramsku komunikaciju, balkanizacija interneta, ovisnost, cyber-bullying i dr. 

O ovim temama sutra će u Rojcu raspravljati doc.dr.sc. Krešimir Krolo, Jasena Knez Radolović, psihoterapeutkinja Lidija Košir, programer umjetne inteligencije Il Trovatore,  pravnica Lea Finderle i drugi gosti, te sam autor izložbe Aleksej Orel alias Marko Marić. Izložba će biti otvorena do 7. studenoga. (dm)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Scan4menu Poreč
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom