Početna
Četvrtak, 21.Studenog 2019 (15:25:22) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Fiktivni Marko Marić sutra u Rojcu!

Istra, 23.10.2019. (08:59)

Sutra u 19 sati u Dnevnom boravku pulskog Rojca otvara se izložba Kratki i čudesni život Marka Marića, a istom će se prigodom održati i tribina uz sudjelovanje stručnjaka i gostiju.

U samo 96 sati svog postojanja, druželjubiv i pozitivan, ali nepostojeći Marko Marić je skupio više od 1.600 prijatelja, više od 500 impresija i privatne poruke dobrodošlice, uz pozive na privatno druženje i uključivanje u razne zajedničke aktivnosti, od 50 različitih ljudi u Puli.

Nakon što se ispostavilo da je profil lažan te da iza njega stoji eksperiment Alekseja Orela, otvorilo se niz pitanja i rasprava.

Izložba Alekseja Orela „Kratki i čudesni život Marka Marića” istražuje paradoks trola i reakcije sugrađana kroz fenomen virtualnog bivanja na društvenim mrežama. Unutar eksperimenta otvorilo se mnoštvo pitanja koja će biti sastavni dio izložbe, a ključna su za funkcioniranje suvremenog društva kao npr. Cambridge Analytica i fenomen Donalda Trumpa, nedostatna zakonska regulativa, odgovornost medija, needuciranost korisnika, Big Data, targetirani marketing, trolanje, povratak u piktogramsku komunikaciju, balkanizacija interneta, ovisnost, cyber-bullying i dr. 

O ovim temama sutra će u Rojcu raspravljati doc.dr.sc. Krešimir Krolo, Jasena Knez Radolović, psihoterapeutkinja Lidija Košir, programer umjetne inteligencije Il Trovatore,  pravnica Lea Finderle i drugi gosti, te sam autor izložbe Aleksej Orel alias Marko Marić. Izložba će biti otvorena do 7. studenoga. (dm)Mobilna verzija članka

Oglasi

HAK Auto-klub Poreč
Pogrebne usluge Silentium
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!
Najslasniji burgeri u gradu
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...