Početna
Nedjelja, 31.Svibnja 2020 (06:51:53) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Poreču za sufinanciranje EU projekata gotovo 200 tisuća kuna

Gospodarstvo, 22.10.2019. (10:04)

Poreč je ostvario gotovo 200 tisuća kuna sufinanciranja za EU projekte USEFALL i SUTRA prijavljenih ljetos na Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu, raspisan od strane Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova temeljem Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu.

Sredstva Programa su bespovratna i namjenska, a usmjeravaju se za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU za programsko razdoblje 2014.-2020.

Oba se prijavljena projekta realiziraju u okviru programa Interreg Italija-Hrvatska. Projekt USEFALL odnosi se na promoviranje dostupnosti Unescove baštine osobama s posebnim potrebama, zahvaljujući kojem su uređeni pristupi za osobe s invaliditetom na porečki lungomare. Projekt SUTRA odnosi se na poticanje i promocije ekološki prihvatljivog javnog prijevoza, a trenutno je u provedbi.

Prema portalu gradonačelnik.hr, na Javni poziv otvoren početkom srpnja u kratkom roku je pristiglo više od 800 prijava, pa je zatvoren već početkom kolovoza. Sredstva su odobrena za 300 projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, a financirani su najbrže podnijeti zahtjevi koji su zadovoljili propisane uvjete.

Sredstva za sufinanciranje EU projekata dodjeljuju se već pet godina i u razdoblju od 2015. do 2018. godine ukupno je sufinancirano 913 EU projekata u vrijednosti većoj od 642 milijuna kuna.

Na portalu gradonačelnik.hr navodi se kako financiranje domaće komponente u EU projektima mnogim gradovima postaje sve veći problem, zbog čega je Udruga gradova krajem prošle godine od Vlade zatražila da se osiguraju dodatna sredstva kako ne bi došlo do zaustavljanja EU projekata u gradovima. Sredstva su povećana za sto milijuna kuna, ali zaključuju kako je i to premalo, uzimajući u obzir broj i vrijednosti podnijetih zahtjeva. (sj)Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Svijet elektronike - mi znamo s vašim računalom
Frigoservis Šime - klima uređaji
Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...