Početna
Četvrtak, 9.Srpnja 2020 (23:12:09) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Na Sv. Nikoli Otvoren HOW Festival s temom hotelskih operacija

Gospodarstvo, 17.10.2019. (17:10)
Na Sv. Nikoli Otvoren HOW Festival
Na Sv. Nikoli Otvoren HOW Festival

Danas je na porečkom otoku Sv. Nikola otvorena konferencija Hotel Operations Weekend - prvi festival u Europi na temu hotelskih operacija. Okupio je više od 570 sudionika te više od 50 govornika na 20 panel diskusija i prezentacija na kojima se sudionicima predstavljaju najnoviji svjetski trendovi u hotelskim operacijama. 

Cilj HOW Festivala jest okupiti predstavnike turističkog i hotelskog srednjeg menadžmenta iz cijele regije, predstaviti međunarodne trendove u hotelskim operacijama i primjere dobre prakse, olakšati implementaciju novih proizvoda i usluga te omogućiti umrežavanje sudionika.

Konferenciju je otvorila direktorica Andrea Škerlj iz HESA Grupe, a potpredsjednica za razvoj u Valamar Rivieri Ivana Budin Arhanić pozdravila je okupljene u ime domaćina, istaknuvši kako ih veseli što su drugu godinu zaredom domaćini ovoj manifestaciji.

O globalnim trendovima u hotelskim operacijama na prvom panelu govorio je Hector Pliego, direktor operacija za Istočnu Europu u kompaniji Marriott International, koja globalno broji 8 tisuća hotela. Od operacija na kojima trenutno rade, istaknuo je projekt smanjivanja škarta u hrani za 50 posto u vidu brige o održivosti te uvođenje mobilnog check-ina u vidu primjene novih tehnologija te bitnost edukacije osoblja kao bitan faktor povezivanja zaposlenika i poslodavca.

U sljedećem panelu s temom digitalne transformacije u hotelijerstvu gost je bio Luc Gesvret iz AccorHotelsa. Istaknuo je važnost tehnologije u pojednostavljivanju i ubrzavanju usluga za kupce radi ostvarivanja boljeg cjelokupnog doživljaja te važnost formiranja ugleda kompanija na društvenim mrežama, u čemu je edukacija osoblja jedna od najvažnijih stavki. Osvrnuo se i na modernu tehnologiju koja prepoznavanjem emocija gosta omogućuje prilagodbu usluge i važnost same personalizacije usluge za izdvajanje u masi i stvaranje odnosa povjerenja i lojalnosti s gostom temeljem podataka koje odluče dati.

Digitalne alate kojima se gostima u hotelima poboljšava usluga predstavili su zatim Filip Špoljar, iz tvrtke Acquaint koja razvija modele za hotelsku industriju, te Eugene B. Jones iz firme RoomOrders, koja nudi digitalni meni za hotele koji olakšava naručivanje hrane iz sobe.

O održivosti poslovanja hotela i zaštiti okoliša govorili su Mireille Jakobsen iz tvrtke BC Hospitality Group i Robert Kempton iz Schneider Electrica. Razgovor je moderirao bivši zamjenik ministra turizma Grčke George Tziallas. Razgovaralo se o tome kako održivost integrirati u hotelske operacije, kako bi se smanjili operativni troškovi, na što su sve više i gosti hotela osjetljivi. Održivost je jedini način kako bi trebalo poslovati, jer sve većom potrošnjom energije iscrpljujemo svoj planet, naglasili su govornici, zaključivši da zaposlenici hotela na svim razinama moraju svakog dana donositi održive odluke s ciljem smanjenja potrošnje vode, električne energije, plastike i otpada.

Ružica Herceg iz tvrtke Hotel&Destination Consulting iznijela je lokalnu perspektivu ulaganja u kvalitetu. Istraživanje je pokazalo kako Hrvatska zaostaje u odnosu na države u okruženju, jer ne poznaje dovoljno svoje goste i proizvode kreira prema pretpostavkama, a ne na tržišnim očekivanjima. Informatizaciju se još uvijek doživljava kao trošak, a ne kao investiciju, sustavno je zanemarivana važnost zaposlenika što je dovelo do manjka radne snage, a u analizi konkurencije za cijene gleda se isključivo novac, umjesto “Value for money”. Samo nekolicina hotelijera shvaća da se kreiranje doživljaja kod gostiju reflektira na ocjene koje daju gosti. Zaključila je kako treba investirati u digitalizaciju poslovanja, te da budućnost na kraju ovisi o nama samima.

Na kraju prvog dijela govorilo se o profitabilnosti prema vrstama gostiju uzimajući u obzir demografske kriterije, uz zaključak da je potrebno analizirati svoje goste, njihove želje i preferencije, što povećava profitabilnost. Moderirali su Luka Berger iz tvrtke Flexkeeping i Ružica Herceg, a panelisti su bili Katarina Larisa Ham iz tvrtke Quintessentially čiji su članovi mahom bogati ljudi iz cijelog svijeta, potom Petra Zierer iz hotela Kempinski Palace Pororož i Dejan Steiner iz BW Kranjska Gora. (sj)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina