Početna
Srijeda, 13.Studenog 2019 (13:10:19) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč

Novi preokret oko mirovina: Vlada povlači zakon kojim bi se moglo raditi do 68.?

Gospodarstvo, 16.10.2019. (12:58)
(Izvor:Poslovni dnevnik)Link
Pixabay
Pixabay

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) otkazala je za danas najavljenu press konferenciju na kojoj su trebali izraziti protivljenje posljednjim Vladinim prijedlozima o odustanku od mirovinske reforme.

Otkazivanje, odnosno odgađanje press konferencije, u Udruzi poslodavaca objasnili “najavama koje su dobili iz Vlade da će iz procedure povući prijedlog izmjena Zakona o radu (ZOR)”. Zakonom se se definira mogućnost produljenja rada na još tri godine nakon ispunjenja uvjeta za mirovinu sa 65 godina. 

“Navedeni prijedlog izmjene ZOR-a bio je dio paketa zakona vezanih uz mirovinsku reformu te nam je ujedno najavljeno da će se kroz socijalni dijalog razgovarati o nužnim poboljšanjima radnog zakonodavstva”, poručili su iz HUP-a.

Na press konferenciji o negativnim implikacijama na gospodarstvo i radnike u realnom sektoru, uvjetima poslovanja u Hrvatskoj i novim troškovima koji se nameću poslodavcima trebala je govoriti vrhuška HUP-a: Gordana Deranja, Branko Roglić, Maša Smokrović, Ivan Bračić i Davor Majetić. Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Pogrebne usluge Silentium
Nova Corolla Hybrid
Cafe bar Soggiorno