Početna
Petak, 3.Srpnja 2020 (20:48:07) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Istra je opet proglašena najboljom maslinarskom regijom na svijetu. To je najveći uspjeh hrvatske gastronomije ikad

Zanimljivosti, 16.10.2019. (12:55)
(Izvor:Kult plave kamenice)Link

Flos Olei, najutjecajniji svjetski maslinarski medij, ovih je dana proglasio Istru najboljom svjetskom maslinarskom regijom. Četvrti put zaredom. U čemu je Hrvatska dosad bila četiri puta zaredom najbolja na svijetu ili bar u Europi ako ne računamo pojedinačne fenomene poput Rimca?

Doslovno ni u čemu, uključujući vaterpolo, nogomet, rukomet i tenis. O izvansportskim djelatnostima da ne govorimo. Istra je svojim uljima etablirala Hrvatsku kao potencijalno relevantnu svjetsku gastronomsku destinaciju.

Istarska ulja baza su trokuta koji mora činiti hrvatski međunarodni gastronomski identitet. Druga dva elementa tog identiteta jesu, naravno, bijeli tartufi i kvarnerski škampi. Na temelju tog trokuta, koji ima bezuvjetnu svjetsku gastronomsku vrijednost, mogu se afirmirati drugi elementi hrvatskog gastronomskog identiteta: od tune i drugih riba, preko sireva, do crne slavonske svinje i mikrosezonskog voća, povrća i žitarica.

Uistinu senzacionalni uspjeh istarskih maslinovih ulja za međunarodnu je afirmaciju hrvatske gastronomije jednako važan kao i Michelinove zvjezdice.

Sada taj fantastični rezultat treba promovirati svim mogućim kanalima , a ne samo gastronomskim i turističkim. Krajnje je vrijeme da istarska ulja postanu dio hrvatske diplomatske legitimacije; tko god službeno predstavlja Hrvatsku u svijetu, trebao bi je predstavljati i istarskim uljima.

Nažalost, umjesto da uvrsti ulje u obavezni katalog hrvatskog predstavljanja u svijetu, ova je vlast lani poslala vojsku inspektora na Dane maslinova ulja u Vodnjanu. Nadamo se da se taj nevjerojatni državni skandal neće ponoviti. (Portal Kult plave kamenice)Mobilna verzija članka

Oglasi

Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Cafe bar Soggiorno
Pogrebne usluge Silentium
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Porsche Istra