Početna
Četvrtak, 9.Srpnja 2020 (22:08:34) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Čišćenje apartmana i soba ozonom!
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

GATUS 2019: Učenici iz regije u Poreču pokazali svoje umijeće

Zanimljivosti, 15.10.2019. (12:18)
Kako napraviti brojne slane i slatke delicije, spraviti koktele ili postaviti stol te kako čim bolje izraditi turistički aranžman, u tri dana pokazali su učenici ugostiteljsko-turističkih škola iz cijele regije na Gastronomsko-turističkom susretu škola GATUS, od 10. listopada do 13. listopada u Poreču.

Na ovogodišnjem GATUS-u sudjelovale su strukovne ugostiteljsko-turističke škole iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske. Pokrenut je prije osam godina u slovenskom Novom Mestu te je u međuvremenu prerastao u mrežu škola u regiji. Čine ga dvije do tri ugostiteljsko-turističke škole iz država od Slovenije do Makedonije.

Jednom godišnje upriliči se učeničko natjecanje tijekom kojeg nastavnici i ravnatelji razmjenjuju iskustva, primjere dobre prakse i proširuju suradnju kroz druge projekte. I porečka se škola uključila u susrete i suradnju te već pet godina za redom sudjeluje na natjecanjima. Na prošlogodišnjem izdanju održanom u rujnu u Beogradu, porečka je škola izvučena za ovogodišnjeg domaćina.

Manifestacija je ove godine okupila 170 sudionika iz 15 škola, ukupno 120 učenika i 50 nastavnika i ravnatelja. Učenici se natječu u tri discipline.

Sve je organizirano uz financijsku potporu Turističke zajednice Grada Poreča, a natjecanje se odvijalo u hotelima Materada i Park. (dp)

FotografijeMobilna verzija članka

Oglasi

Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
Pogrebne usluge Silentium