Početna
Četvrtak, 9.Srpnja 2020 (23:41:43) - Godina:18

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Valfresco Direkt
NLP dijagnostika - biorezonantna terapija, nelinearna analiza

Zagreb dobio semafor koji se bori protiv gledanja u mobitel prilikom prelaska ceste

Zanimljivosti, 13.10.2019. (16:07)
(Izvor:Bug Online)Link

U okviru kampanje Dan bez mobitela u prometu 2019. Hrvatska udruga menadžera sigurnosti – HUMS pokrenula je zanimljivi pilot projekt u partnerstvu s Gradom Zagrebom i tvrtkom Elektromodul-promet. Postavili su, naime, novi tip semafora s horizontalnom signalizacijom koji upozorava pješake na upaljeno crveno svjetlo, dok hodaju prometnicama zadubljeni u ekrane svojih mobitela.

Prvi u Europi

Semafor je postavljen na križanje zagrebačke Frankopanske i Ulice Gjure Deželića (između HNK i Muzičke akademije).

Ovaj je semafor, kojega već zovu semaforom budućnosti, ujedno i prvi puta postavljen u Europi, a njegove učinke na promjenu ponašanja pješaka i biciklista koji koriste mobitel i prelaze raskrižja i prometnice mjerimo u okviru projekta Dan bez mobitela u prometu i u suradnji s Fakultetom prometnih znanosti, njegovim Zavodom za prometnu signalizaciju.

Rezultate će HUMS prezentirati 21.10. na nacionalni Dan bez mobitela u prometu i to na konferenciji "Mi i naši gadgeti u prometu". Novi je semafor već prvi dan postao zagrebačka atrakcija, a mnogi su pješaci zadubljeni u svoj mobitel pred pješačkim prijelazom stali, jer ih je na crveno upozorio upravo novi semafor koji svjetlo baca i horizontalno i tako upozoravajuće zacrveni ekrane mobitela, kažu iz ove udruge.Mobilna verzija članka

Oglasi

Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Porsche Istra
Scan4menu Poreč
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...