Početna
Četvrtak, 21.Studenog 2019 (15:32:36) - Godina:17

Odaberite teme

Fast Food Poreč - Riva

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Crofish Poreč
Istarski supermarketi - aktualni akcijski katalog

Zagreb dobio semafor koji se bori protiv gledanja u mobitel prilikom prelaska ceste

Zanimljivosti, 13.10.2019. (16:07)
(Izvor:Bug Online)Link

U okviru kampanje Dan bez mobitela u prometu 2019. Hrvatska udruga menadžera sigurnosti – HUMS pokrenula je zanimljivi pilot projekt u partnerstvu s Gradom Zagrebom i tvrtkom Elektromodul-promet. Postavili su, naime, novi tip semafora s horizontalnom signalizacijom koji upozorava pješake na upaljeno crveno svjetlo, dok hodaju prometnicama zadubljeni u ekrane svojih mobitela.

Prvi u Europi

Semafor je postavljen na križanje zagrebačke Frankopanske i Ulice Gjure Deželića (između HNK i Muzičke akademije).

Ovaj je semafor, kojega već zovu semaforom budućnosti, ujedno i prvi puta postavljen u Europi, a njegove učinke na promjenu ponašanja pješaka i biciklista koji koriste mobitel i prelaze raskrižja i prometnice mjerimo u okviru projekta Dan bez mobitela u prometu i u suradnji s Fakultetom prometnih znanosti, njegovim Zavodom za prometnu signalizaciju.

Rezultate će HUMS prezentirati 21.10. na nacionalni Dan bez mobitela u prometu i to na konferenciji "Mi i naši gadgeti u prometu". Novi je semafor već prvi dan postao zagrebačka atrakcija, a mnogi su pješaci zadubljeni u svoj mobitel pred pješačkim prijelazom stali, jer ih je na crveno upozorio upravo novi semafor koji svjetlo baca i horizontalno i tako upozoravajuće zacrveni ekrane mobitela, kažu iz ove udruge.Mobilna verzija članka

Oglasi

Porsche Istra
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Nova Corolla Hybrid
Cafe bar Soggiorno
Brzi servis, prodaja i otkup mobitela - La-Ri - Poreč - Kandlerova 6