Početna
Subota, 7.Prosinca 2019 (14:43:21) - Godina:17

Odaberite teme

O Portalu

Parentium.com se pohranjuje u digitalnom arhivu NSK
Novogodišnja lutrija Društva invalida Poreč
Advent Poreč

Tinjan: Internacionalni sajam pršuta od 18. do 20. listopada

Poreština, 09.10.2019. (14:56)

U Tinjanu će se od 18. do 20. listopada održavati Internacionalni sajam pršuta (ISAP).

Posjetitelji sajma moći će kušati pršute proizvođača iz Hrvatske, Austrije, Španjolske, Italije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, a organizatori sajma pripremili su program sa sportskim i zabavnim sadržajima.

Svečano otvaranje ISAP-a i proglašenje nagrađenih proizvođača predviđeno je za 18. listopada u 13 sati, a večernji zabavni program istog će dana otvoriti Night express band i Željko Joksimović. U subotu i nedjelju pršuti će se moći kušati od 11 sati. Subotnje posjetitelje navečer će zabavljati Jelena Rozga i Luka Basi, a u nedjelju će sajam zatvoriti Gustafi.

Sportski program započet će već ovog vikenda pa će se 13. listopada moći sudjelovati u Pješačenju ISAP 2019 preko brežine duljine 11.5 kilometara sa startom kod školskog igrališta u Tinjanu u 10 sati ujutro. U isto vrijeme ispred glavnog ulaza sajms kreće biciklijada Od lokve do lokve stazom dužine 25 kilometara. 20. listopada u 10 sati organizirana je utrka ISAP Run putem suhozida dužine 8 kilometara, a u 15 sati startat će obiteljska timska utrka Drugi lov na istarski pršut.

Program će upotpunit i pljočkanje Dobrodošli z groton 19. listopada u 10 sati i gađanje glinenih golubova u 14 sati na streljani Picupari.

Pripremljena je vođena degustacija Pršut i vino by Gustus koja će se održati u Kući istarskog pršuta u Tinjanu 19. listopada u 18 sati i dan kasnije u 14 sati. Voditelji su Blanka Sinčić Pulić, predsjednica Komisije za ocjenjivanje pršuta i Udruge GUSTUS te vinar Alfredo Cossetta. Za posjetitelje će u sklopu programa biti organiziran i kulinarski show poznatih hrvatskih kuhara, demonstracija rezanja istarskog pršuta, predstavljanje pršuta zaštićenih oznakom izvornosti i najljepših fotografija s pršutom.

Stanovnicima s područja Općine Tinjan ulaz na manifestaciju je besplatan. Više informacija o događanjima i cijenama ulaznica zainteresirani mogu pronaći na stranicama Općine Tinjan i Facebook stranici Internacionalni sajam pršuta Tinjan.(sj)Mobilna verzija članka

Oglasi

Pogrebne usluge Silentium
Svjetleće reklame, natpisi, pokloni, oslikavanje itd...
Matiani Poreč ležajevi, semerinzi, SKF, FAG, Timken, Corteco, SNR, NTN, Koyo, Ina
Istraalf  Mobile Phone Shop - Bookstore
Nema stop! Zapoštaj si: LaCop!